Τζανακόπουλος: Η σύγκλιση προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων είναι αναγκαία συνθήκη

Κάνει λόγο για την ανάγκη δημιουργίας μιας ριζικά νέας πολιτικής παράδοσης, μιας ριζοσπαστικής αριστερής λαϊκής δύναμης, που θα είναι ταυτόχρονα και δύναμη διακυβέρνησης εντός ενός δυσμενούς συσχετισμού δύναμης, για την αμφίπλευρη διεύρυνση και την πλούσια παράδοση από την οποία προέρχεται και πορεύεται το κόμμα

Η σύγκλιση προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές και πολιτικές διαδρομές είναι λοιπόν αναγκαία συνθήκη αυτής της προσπάθειας. Δεν είναι αρκετή για να δημιουργήσει αυτή τη νέα πολιτική παράδοση αλλά είναι σίγουρα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην “ΑΥΓΗ” για τα στρατηγικά ερωτήματα της εποχής μας και τον ρόλο της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτές τις πρωτόγνωρες και απαιτητικές προκλήσεις.

Κάνει λόγο για την ανάγκη δημιουργίας μιας ριζικά νέας πολιτικής παράδοσης, μιας ριζοσπαστικής αριστερής λαϊκής δύναμης, που θα είναι ταυτόχρονα και δύναμη διακυβέρνησης εντός ενός δυσμενούς συσχετισμού δύναμης, για την αμφίπλευρη διεύρυνση και την πλούσια παράδοση από την οποία προέρχεται και πορεύεται το κόμμα. Τονίζει πως το ΚΙΝΑΛ. οφείλει σύντομα να καταλήξει στην πολιτική απόφαση, με ποια πλευρά της όχθης θα βρεθεί.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζει τις αρχές μιας προοδευτικής εξωτερικής πολιτικής στον αντίποδα των εθνικιστικών προσεγγίσεων και μιλά για την επόμενη μέρα της πανδημίας, τα κινήματα και την κοινωνική κίνηση, στη χώρα μας και διεθνώς.

Αναφέρεται ακόμα στην ανάγκη υπεράσπισης της δημοκρατίας, που υπονομεύεται από την προπαγάνδα, τα fake news, αλλά και στην αδιαμεσολάβητη επαφή του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού