Κορωνοϊός | Αυστραλία: Σε απόλυτο lockdown εννέα δημόσια συγκροτήματα κατοικιών

Η Αυστραλία έχει αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού καλύτερα από πολλές άλλες χώρες, με περίπου 8.400 κρούσματα και 104 θανάτους έως τώρα.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βικτόριας, της δεύτερης πολυπληθέστερης πολιτείας της Αυστραλίας, υπεραμύνθηκε σήμερα της απόφασής του να θέσει σε απόλυτο lockdown εννέα δημόσια συγκροτήματα κατοικιών καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται στα προάστια της Μελβούρνης.

Η πολιτεία κατέγραψε σήμερα 74 νέα κρούσματα, ύστερα από τα 108 του Σαββάτου που είχαν ως αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους να δώσει εντολή να παραμείνουν στο σπίτι τους περίπου 3.000 κάτοικοι για τουλάχιστον 5 ημέρες και να τοποθετήσει στα κτίρια αστυνομικούς φρουρούς.

“Δεν πρόκειται να είναι ευχάριστη εμπειρία για αυτούς τους κατοίκους, αλλά έχω ένα μήνυμα γι’ αυτούς: δεν είναι τιμωρία αλλά προστασία”, δήλωσε ο Άντριους σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, ανακοίνωσε 14 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα. Όλα αφορούσαν ταξιδιώτες που ήρθαν από το εξωτερικό.

Γενικά η Αυστραλία έχει αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού καλύτερα από πολλές άλλες χώρες, με περίπου 8.400 κρούσματα και 104 θανάτους έως τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού