Φίλης: O ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί και πάλι, όπως το 2015, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά

Το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν περίπου 240 δισ. ευρώ το 2008, συρρικνώθηκε στα 180 δισ. το 2014 και επέστρεψε σε μικρούς έστω, αλλά πάντως σταθερά θετικούς ρυθμούς μόλις το 2017-2018, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη ότι στις επόμενες εκλογές η κυβέρνηση θα χάσει την πλειοψηφία και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί και πάλι, «όπως το 2015, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», εξέφρασε στο Sputnik ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Η κυβέρνηση εμφανίζεται να παρακολουθεί “παγωμένη” τις εξελίξεις και να αντιδρά στις ανάγκες καθυστερημένα και υποτονικά. Το αρχικό διάστημα της πανδημίας ο υπουργός προέβλεπε στασιμότητα στο ΑΕΠ και κατόπιν ύφεση μόλις 3%, τη στιγμή που ήταν φανερό ότι λόγω της βαρύτητας του τουρισμού στην οικονομία, αυτή θα έφτανε σε διψήφιο αριθμό. Είναι λογικό όταν κάνεις τόσο κακές προβλέψεις, να τρέχεις μετά πίσω από τα γεγονότα και να μη λαμβάνεις εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα» τονίζει στο Sputnik ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, απαντώντας στο αν η κυβέρνηση έχει λάβει αποτελεσματικά μέτρα σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα, 7 Ιουλίου, ενός χρόνου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Και συμπληρώνει:

«Η έκταση της ύφεσης συνιστά πολύ αρνητική εξέλιξη, που παραπέμπει σε 2010 και αρχή των μνημονίων. Ύφεση -μικρότερη πάντως- θα γνωρίσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω του lockdown. Καμία όμως έχοντας περάσει τόσο πρόσφατα, το 2009-2014, μια καταρράκωση του ΑΕΠ της τάξης του 25%. Θυμίζω ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν περίπου 240 δισ. ευρώ το 2008, συρρικνώθηκε στα 180 δισ. το 2014 και επέστρεψε σε μικρούς έστω, αλλά πάντως σταθερά θετικούς ρυθμούς μόλις το 2017-2018, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού