Ημερολόγιο Ασημάντων 317: Σταμάτησαν και οι τρομοκρατικές επιθέσεις/για όλα φταίει ο ιός

Την ποινή των πέντε χρόνων φυλακή, εκ των οποίων τα δύο χωρίς αναστολή, αλλά και πρόστιμο της τάξης των 375.000 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, για το σκάνδαλο με τις πλασματικές θέσεις εργασίας προκειμένου να πληρώσει τη γυναίκα και τα παιδιά του για δουλειά που δεν είχαν κάνει ποτέ

27.6  Σάββατο. Ξυπνάς και δεν έχεις σε ποιον να πεις καλημέρα.  Στο ραδιόφωνο «είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε ψυχολογικά». Πώς ρε μπάρμπα; Έχετε κατατρομάξει τα μοναχικά άτομα και τις ηλικιωμένες κυρίες τις κάνατε υστερικές με τους θανάτους στην Ξάνθη, τα κρούσματα στην κοινότητα των Πομάκων,  στους καταυλισμούς των τσιγγάνων και στη Λέσχη των ποιητών.

-Λέω να λείψω για λίγες μέρες  για τα μπάνια του λαού στις Σποράδες και  λουτρά  στα ιαματικά της Αιδηψού αν βέβαια είναι ανοικτά.  Ημέρα εξορμήσεως η 30η Ιουνίου.

28.6.20 Κυριακή. Κάθονται στον  πεζόδρομο της Ελπίδος oκτώ νεαροί μουσουλμάνοι με πλαστικά κύπελλα και πίνουν κάποιο  υγρό. Μερικοί χτυπούν τα στήθη τους και μετά σηκώνουν  τα χέρια τους στον ουρανό. Στην πλατεία βλέπω ένα Πρώτων βοηθειών. Ελπίζω να μην ήλθαν για μένα αλλά για κάποιον άλλο δυστυχή.

• Με την πανδημία σταμάτησαν και οι τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι φανατικοί καμικάζι δεν πέφτουν με τα αυτοκίνητα στις στάσεις των λεωφορείων. Τη δουλειά την κάνει ο ιός covid 19. Ο τρόμος τώρα  είναι υγειονομικός, πολυεθνικός, ενώ ο  πολυπολιτισμός ανθίζει ειρηνικά στα πέριξ: Έξω από τις κουρδικές πίτες στην Παρασίου κούρδοι εργάτες  ονειρεύονται ένα ελεύθερο Κουρδιστάν, στη Χέυδαν έξω από το ρεστωράν Καμπούλ, απέναντι από το δεύτερο γυμνάσιο Αρρενών (τώρα μεικτό η πάλαι ποτέ Αμαλία)    αφγανοί και ρομά ανταλάσσουν απόψεις για το Κυπριακό και την ΑΟΖ, ενώ η πακιστανική  κοινότητα στα μαγαζάκια της Αχαρνών και της Αριστοτέλους φοράει μάσκες και δείχνει  φοβισμένη από τα ανεξέλεγκτα κρούσματα του κορονοϊού. Αλβανοί και κοσοβάριοι πιστεύουν ότι ο ιός είναι κινεζικός, αμερικανικός ή δεν  ξέρουν τι άλλο, πάντως είναι φτιαχτός. Υπάρχει προβληματισμός.

• Βρήκα την Μπέμπα στους βράχους της Βάρκιζας και κολυμπήσαμε (μπάνιο αριθμός μόλις 4) μαζί με την Ευγενία Μαυριού, τους βατραχανθρώπους  της και τις μπουκάλες τους των 15 λίτρων.

29.6.20  Την ποινή των πέντε χρόνων φυλακή, εκ των οποίων τα δύο χωρίς αναστολή, αλλά και πρόστιμο της τάξης των 375.000 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, για το σκάνδαλο με τις πλασματικές θέσεις εργασίας προκειμένου να πληρώσει τη γυναίκα και τα παιδιά του για δουλειά που δεν είχαν κάνει ποτέ. Επίσης, ο γάλλος πολιτικός δεν θα μπορεί να εκλεγεί σε πολιτικό αξίωμα για δέκα χρόνια.

Δύσκολο και άχαρο το επάγγελμα του πρωθυπουργού στη Γαλλία καταδικάστηκε και η γυναίκα του δυο χρόνια. Εδώ το πολιτικό προσωπικό  έχεις τους δικαστές στο τσεπάκι του καλοπληρωμένοι μπουνταλάδες και  ορντινάντσες ενός παρασιτικού  συστήματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού