Σκουρλέτης: Πέφτει ένα βαρύ πέπλο πάνω από τη δημοκρατία

Υπάρχει πράγματι ένα βαρύ πέπλο πάνω από τη δημοκρατία. Αυτό είναι το πρόβλημα σήμερα. Πως διαμορφώνεται αυτό το πέπλο, ποιος το έχει υφάνει;  Είμαστε την επόμενη της παρουσίασης μιας λίστας, της λίστας Πέτσα – Μητσοτάκη που αποτελεί ένα ενεργό σκάνδαλο εκ μέρους της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να ποδηγετήσει, να χειραγωγήσει, την ενημέρωση.

Ο νόμος που απαγορεύει ουσιαστικά τις διαδηλώσεις είναι χουντικής έμπνευσης και αντισυνταγματικός και δεν θα εφαρμοστεί, επεσήμανε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης,μιλώντας σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχει και ένα άλλο θέμα δημοκρατίας. Σήμερα στην Ολομέλεια μπαίνει ο, χουντικής έμπνευσης νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Σας λέω με πάσα ευθύνη ότι αυτός ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί. Μας το επιβάλει η δημοκρατική μας συνείδηση και η υπεράσπιση του Συντάγματος. Η ακροτελεύτια διάταξη. Διότι θίγει το βασικό, κατοχυρωμένο, συνταγματικό δικαίωμα της διαδήλωσης και του συνέρχεσθαι. Πρόκειται για έναν αντισυνταγματικό νόμο. Αυτό είναι το βαρύ πέπλο πάνω από τη δημοκρατία. […] Δεν μπορεί να πιάνει το νήμα της χουντικής λογικής και να απαγορεύει τις διαδηλώσεις», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

«Υπάρχει πράγματι ένα βαρύ πέπλο πάνω από τη δημοκρατία. Αυτό είναι το πρόβλημα σήμερα. Πως διαμορφώνεται αυτό το πέπλο, ποιος το έχει υφάνει;  Είμαστε την επόμενη της παρουσίασης μιας λίστας, της λίστας Πέτσα – Μητσοτάκη που αποτελεί ένα ενεργό σκάνδαλο εκ μέρους της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να ποδηγετήσει, να χειραγωγήσει, την ενημέρωση. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε συνάδελφοί σας, δημοσιογραφικές ενώσεις, οι οποίες έθεσαν ερωτήματα προς τον κ. Πέτσα και την κυβέρνηση. Αν είναι, λοιπόν, μείζον θέμα κι εγώ λέω ότι είναι μείζον θέμα ότι στην Ελλάδα, επί δεκαετίες, δεν είχαν νόμιμες άδειες εκπομπής τα τηλεοπτικά Μέσα, είναι εξίσου μείζον θέμα αυτό, το οποίο αποτελεί ένα ενεργό σκάνδαλο. Η υπόθεση των 20 εκατομμυρίων ευρώ».

«Είναι βαρύ το πέπλο πάνω από τη δημοκρατία όταν η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια “κασετομαχία”; […] Αλλά “όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα”. Αυτό το περιβόητο κύκλωμα που αποκάλυψε η ΕΥΠ, τι ήταν; Ένα κύκλωμα παρακρατικών μηχανισμών μέσα στην Αστυνομία, μέσα στο ΣΔΟΕ, μέσα στο δικαστικό κόσμο επί των ημερών της κυβέρνησης ΝΔ, που αποκάλυψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το έστειλε στη Δικαιοσύνη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού