Ξανθός: Εθνική υπόθεση ένα αξιόμαχο σύστημα υγείας

“h κυβέρνηση δεν επιθυμεί την ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά αναζητά την ευκαιρία μετά την πανδημία να επανέλθει στη γραμμή του λιγότερου κράτους εκχωρώντας τα φιλέτα του συστήματος”

Τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, καταγράφει ο τέως υπουργός και τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Ανδρέας Ξανθός με επισκέψεις του σε όλη την Ελλάδα. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο νησί και της επίσκεψης του στο Νοσοκομείο τη Χίου, στον ΕΦΚΑ και και στο ΤΟΜΥ ο κ. Ξανθός σημείωσε ότι το ζητούμενο για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στον τομέα της υγείας στο νησί είναι η πολιτική βούληση.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον βουλευτή Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φραγκίσκο Σέργη και τον υπεύθυνο υγείας της νομαρχιακής επιτροπής κ. Δημήτρη Παπαληό, ο κ. Ξανθός αμφισβήτησε την ειλικρίνεια των προθέσεων της κυβέρνησης η οποία τώρα χειροκροτεί το κρατικό σύστημα υγείας αλλά μόλις περάσει η κρίση με την πανδημία θα επιστρέψει στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της  αποδομώντας εκ νέου τη δημόσια υγεία.

“Αν θέλει η κυβέρνηση να έχει συνέπεια λόγων και έργων θα πρέπει να περάσει άμεσα σε ενδυνάμωση της δημόσιας υγείας”, είπε συμπληρώνοντας “η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά αναζητά την ευκαιρία μετά την πανδημία να επανέλθει στη γραμμή του λιγότερου κράτους εκχωρώντας τα φιλέτα του συστήματος”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού