Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Πριν λίγο ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο “Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις”. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του “κατά πλειοψηφία”.

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής του νομοσχεδίου, και επί 288 ψηφισάντων, “ναι” ψήφισαν 187 βουλευτές από τη ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση, ενώ “όχι” ψήφισαν 101 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 12 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδης οι οποίοι είχαν εκφράσει βασικές αντιρρήσεις για την ουσία του νομοσχεδίου. Απουσίαζαν επίσης, έχοντας στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου, οι βουλευτές της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης και του ΣΥΡΙΖΑ ‘Α. Βαγενά, Μιχαηλίδης, Παπαδόπουλος, Λάππας και Βαρεμένος, καθώς και οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 Βαρουφάκης, Λογιάδης και Αρσένης.

Στα σημαντικά της βραδιάς ότι από την ψηφοφορία απείχαν δύο βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, ο πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά από μεριάς της ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αύριο (Παρασκευή 10/7) στις 14:00.

Διαβάστε ακόμα:

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού