Μόσχα: Ανοίγουν σήμερα σχολεία και πανεπιστήμια

Από 1ης Αυγούστου οι Μοσχοβίτες θα μπορούν επίσης να επισκέπτονται θέατρα, κινηματογράφους και αίθουσες συναυλιών ενώ θα επιτρέπονται οι αθλητικές εκδηλώσεις, υπό τον όρο ότι οι αίθουσες θα γεμίζουν από κοινό κατά το ήμισυ

Ρωσία - Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ θανάτων το τελευταίο 24ωρο

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ανακοίνωσε ότι από σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουλίου θα ανοίξουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι παιδικές κατασκηνώσεις και θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί στις επιχειρήσεις και στους τομείς των υπηρεσιών, αλλά θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι απαγορεύσεις που αφορούν τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Η Μόσχα στην οποία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 227.000 κρούσματα κορωνοϊού και θεωρείτο το επίκεντρο της πανδημίας στη Ρωσία, άρχισε να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα από τις αρχές Ιουνίου καθώς άρχισε να μειώνεται καθώς ο αριθμός κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά, έχοντας φθάσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα 568.

«Νέες εξάρσεις του κορωνοϊού δεν παρατηρούνται. Η πανδημία συνεχίζει να υποχωρεί», έγραψε ο Σομπιάνιν προσθέτοντας ότι σε σύγκριση με τα μέγιστα επίπεδα που υπήρχαν στις αρχές Μαίου ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε κατά 10,7 φορές, ενώ τα κρούσματα που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μειώθηκαν κατά 3,9 φορές.

Από 1ης Αυγούστου οι Μοσχοβίτες θα μπορούν επίσης να επισκέπτονται θέατρα, κινηματογράφους και αίθουσες συναυλιών ενώ θα επιτρέπονται οι αθλητικές εκδηλώσεις, υπό τον όρο ότι οι αίθουσες θα γεμίζουν από κοινό κατά το ήμισυ.

Η Ρωσία αυτή την στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ, την Βραζιλία και την Ινδία.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού