Σπαν: Να μην εξελιχθεί το Ballermann σε νέο Ισγκλ

«Να προσέξουμε, για να μην εξελιχθεί το Ballermann (παραλιακό κλαμπ στην Μαγιόρκα) σε νέο Ισγκλ», κάλεσε σε δραματικό τόνο ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν.

«Να προσέξουμε, για να μην εξελιχθεί το Ballermann (παραλιακό κλαμπ στην Μαγιόρκα) σε νέο Ισγκλ», κάλεσε σε δραματικό τόνο ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν, αναφερόμενος στις εικόνες από πάρτι γερμανών τουριστών στο νησί των Βαλεαρίδων που δημοσιεύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

«Πραγματικά, δεν είμαι από εκείνους που χαλάνε το πάρτι. Αλλά απλούστατα, δεν είναι καιρός για τέτοια. Όπου οι άνθρωποι γιορτάζουν μαζί, ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού αυξάνεται», δήλωσε ο κ. Σπαν κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα από κοινού με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ και πρόσθεσε ότι αυτός ο κίνδυνος συνοδεύει τους ταξιδιώτες στην πτήση της επιστροφής και κατόπιν στην πατρίδα τους. «Αυτοί οι λίγοι που δεν θέλουν να τηρήσουν τους κανόνες, πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι θέτουν σε κίνδυνο την επιτυχία αντιμετώπισης της πανδημίας», συνέχισε ο υπουργός, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι σε αυτή την φάση δεν θα επιβληθούν απαγορεύσεις, αλλά μόνο επίκληση στην λογική των πολιτών.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Γερμανία, ο κ. Σπαν έκανε λόγο για θετική εξέλιξη, χάρη και στην στάση των πολιτών και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει νέο κύμα το φθινόπωρο και τον χειμώνα. «Αυτό εξαρτάται και από τον καθένα μας», είπε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού