Ο Τσαβούσογλου αποκάλυψε μυστική τριμερή Γερμανίας – Ελλάδας – Τουρκίας στο Βερολίνο

Τη συνάντηση, επιβεβαίωσαν διπλωματικές πηγές των Αθηνών.

Την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντηση Γερμανίας – Ελλάδας – Τουρκίας έλαβε χώρα στο Βερολίνο λίγα 24ωρα πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον απόηχο της απόφασης Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αποκάλυψε ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια δηλώσεών του ύστερα από συνάντηση με τον Μαλτέζο ομόλογό του που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άγκυρα.

Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε κατόπιν γερμανικής πρωτοβουλίας,

Τη συνάντηση, επιβεβαίωσαν διπλωματικές πηγές των Αθηνών. Από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζεται πως είναι σημαντικό σε περιόδους κρίσης να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία.

«Συνεργαζόμαστε με όλους στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος. Με την Ελλάδα, έπειτα από την τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη, έχουμε ξεκινήσει και πάλι έναν διάλογο. Ο σύμβουλος του Προέδρου και εκπρόσωπός του Ιμπραχίμ Καλίν και κάποιοι συνάδελφοί μας του υπουργείου Εξωτερικών ήταν στο Βερολίνο και πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση Ελλάδος, Γερμανίας και Τουρκίας. Εάν υπάρχει θέληση, μπορεί να γίνει διάλογος», ανέφερε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού