Βελόπουλος: Η Ελλάδα να προχωρήσει σε οικονομικά αντίμετρα κατά της Τουρκίας

O κ. Βελόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση του εμπάργκο στην Ρωσία "που ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ελληνικών ροδάκινων", όπως είπε ενώ πρότεινε την λήψη οικονομικών αντίμετρων κατά της Τουρκίας, διευκρινίζοντας ότι δεν μιλά για εμπάργκο

O πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την “εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών και την σύγχρονη αγορά κεφαλαίου” αναφέρθηκε στο θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και γενικότερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ έκανε λόγο για “διαχρονικό έγκλημα στα εθνικά θέματα”.

“Βλέπω αυτές τις ημέρες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να τσακώνονται για το θέμα της Αγ. Σοφίας. Μα αυτό είναι ένα διαχρονικό έγκλημα που οφείλεται στις δικές τους πολιτικές. Και για να δείτε πόσο δίκιο έχω θα σας πω ότι υπάρχει δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ από το 2002, που αναφέρει ότι ο τότε υπουργός εξωτερικών, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, με δική του προφορική εντολή, είπε στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ να μην ασκηθεί βέτο στην μετονομασία των στενών των Δαρδανελίων σε Τουρκικά στενά. Και πριν από το 2002 είχαμε το επεισόδιο στα Ίμια, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε την πολιτική της «μη αντίδρασης» που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις. Εδώ και δεκαετίες κάνετε λάθη. Όλοι”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι οι πιέσεις της ΕΕ προς την Τουρκία δεν θα έχουν αποτέλεσμα γιατί η Τουρκία δεν θέλει να είναι ευρωπαϊκή χώρα και γιατί οι μεγάλες οικονομίες της ΕΕ έχουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και δεν επιθυμούν να την πιέσουν.

O κ. Βελόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση του εμπάργκο στην Ρωσία “που ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ελληνικών ροδάκινων”, όπως είπε ενώ πρότεινε την λήψη οικονομικών αντίμετρων κατά της Τουρκίας, διευκρινίζοντας ότι δεν μιλά για εμπάργκο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού