Κομισιόν για Apple: Θα εξετάσουμε τα επόμενα βήματα

Τη βούληση της Επιτροπής να συνεχίσει να εξετάζει επιθετικά μέτρα φορολογικού προγραμματισμού βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις για να εκτιμήσει εάν οδηγούν σε παράνομη κρατική ενίσχυση εξέφρασε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ μετά την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου να ακυρώσει το πρόστιμο των 13 δισ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην Apple για ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ της εταιρείας στην Ιρλανδία

Τη βούληση της Επιτροπής να συνεχίσει να εξετάζει επιθετικά μέτρα φορολογικού προγραμματισμού βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις για να εκτιμήσει εάν οδηγούν σε παράνομη κρατική ενίσχυση εξέφρασε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ μετά την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου να ακυρώσει το πρόστιμο των 13 δισ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην Apple για ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ της εταιρείας στην Ιρλανδία.

«Θα μελετήσουμε προσεκτικά την απόφαση και θα εξετάσουμε πιθανά επόμενα βήματα» ανέφερε η κ. Βεστάγκερ και συμπλήρωσε ότι «η απόφαση της Επιτροπής αφορούσε δύο φορολογικές αποφάσεις που εξέδωσε η Ιρλανδία».

Επιπροσθέτως, η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογράμμισε ότι «εάν τα κράτη μέλη παρέχουν σε ορισμένες πολυεθνικές εταιρείες φορολογικά πλεονεκτήματα που δεν είναι διαθέσιμα στους αντιπάλους τους , αυτό βλάπτει τον θεμιτό ανταγωνισμό στην ΕΕ» προσθέτοντας ότι «στερεί επίσης από το δημόσιο πορτοφόλι και τους πολίτες κεφάλαια για τις απαραίτητες επενδύσεις – την ανάγκη για την οποία είναι ακόμη πιο έντονη σε περιόδους κρίσης».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού