Κορωνοϊός | Βέλγιο: Οι αρχές είναι έτοιμες για νέα μέτρα

Έτοιμο να λάβει αυστηρότερα μέτρα είναι το Βέλγιο εάν κριθεί ότι είναι αναγκαίο, όπως ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός της χώρας

Έτοιμο να λάβει αυστηρότερα μέτρα είναι το Βέλγιο εάν κριθεί ότι είναι αναγκαίο, όπως ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός της χώρας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η Σοφί Βιλμές ανακοίνωσε ότι ο βασικός αριθμός αναπαραγωγής (R) είναι πάνω από το 1 που σημαίνει ότι είναι όλο και πιο έντονη η εμφάνιση του κορωνοϊού.

Οι αποφάσεις για το εάν το Βέλγιο θα προχωρήσει στην φάση 5 για επιστροφή στην κανονικότητα από την 1η Αυγούστου θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα 23 Ιουλίου. Εν τω μεταξύ, εξετάζεται ο λόγος για τον οποίο παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον Βέλγο επιδημιολόγο, Πιερ Βαν Νταμ το δεύτερο κύμα κορωνοϊού έχει ξεκινήσει ήδη στην Ευρώπη, γράφουν οι Brussels Times.

Ο επιστήμονας μίλησε στο στο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM, όπου ανέφερε:

«Οι μολύνσεις αυξάνονται σε ολοένα και περισσότερες περιοχές στην Ευρώπη. Δίνεται η εντύπωση ότι έχουμε χάσει και πάλι τον έλεγχο της κατάστασης» και επεσήμανε ότι «μέχρι πριν από ορισμένες εβδομάδες, τα πηγαίναμε αρκετά καλά και η επιδημία ήταν σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο σε ολόκληρη την Ευρώπη».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού