Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδιάμεσο πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η εν λόγω επιτροπή φαίνεται να προτείνει μείζονες αλλαγές, όπως η μετάβαση σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης (ιδιωτικοποίηση)

Αίτημα κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επικρατείας με πρωτοβουλία του βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών και Τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. Νίκου Παππά. Την αίτηση συνυπογράφει και η Γραμματέας της Κ.Ο. Όλγα Γεροβασίλη. Θέμα του αιτήματος η κατάθεση του ενδιάμεσου πορίσματος της επιτροπής Πισσαρίδη.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημειώνουν:

–       Σε δημοσιεύματα (έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου) του περασμένου Σαββάτου & Κυριακής (11-12/07/2020) αναφέρεται η παράδοση στον Πρωθυπουργό  του ενδιάμεσου πορίσματος της επιτροπής Πισσαρίδη.

–       Βασικό αντικείμενο  της εν’ λόγω επιτροπής αποτελεί η σύνταξη της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας. Η κατατεθειμένη και συμφωνημένη με τους θεσμούς αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποιήθηκε.

–       Το αντικείμενο της επιτροπής έχει επανακαθοριστεί υπό το φώς των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID -19 στην ελληνική οικονομία και επιπρόσθετα  λόγω της συζήτησης που έχει εκκινήσει για τη χρηματοδότηση ως του ποσού των 32 δις. € της ελληνικής οικονομίας από την Ε.Ε. μέσω του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

·         Επειδή, οι όροι αξιοποίησης των ως άνω πόρων είναι αντικείμενο συζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

·         Επειδή, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα η εν λόγω επιτροπή φαίνεται να προτείνει μείζονες αλλαγές, όπως η μετάβαση σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης (ιδιωτικοποίηση).

·         Επειδή, η αξιοποίηση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης, υπερβαίνει τον χρονικό ορίζοντα του βίου αυτής της κυβέρνησης.

Καλούνται οι αρμόδιοι υπουργοί  να καταθέσουν στο σώμα το ενδιάμεσο πόρισμα  της επιτροπής Πισσαρίδη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού