Αχτσιόγλου: «Δεν είναι ανικανότητα, είναι πολιτική επιλογή»

«Τα μεγέθη που συζητάμε πια για την ύφεση και την ανεργία είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό συνέπεια των επιλογών της κυβέρνησης, η οποία δεν στήριξε την πραγματική οικονομία, δεν είναι ζήτημα ανικανότητας»

«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει μία αναδιάρθρωση στην αγορά, τα στελέχη της μιλάνε για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζόμπι, για επιχειρήσεις που δεν είναι βιώσιμες. Έχει πάρει την απόφαση να επιβιώσουν συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν και θα έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφήνονται στην τύχη τους και όποια επιβιώσει επιβίωσε», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη”.

Στο επίπεδο της εργασίας, τόνισε, «η ΝΔ επαναλαμβάνει τη συνταγή που τη χαρακτηρίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η οποία λέει ότι μειώνοντας τους μισθούς και τους κανόνες προστασίας της εργασίας, που τους αντιλαμβάνεται ως βάρος, θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία. Αυτή η συνταγή έχει αποδειχθεί απολύτως αποτυχημένη. Είναι μία προσέγγιση που δημιουργεί τεράστια κοινωνικά προβλήματα και επιτείνει το οικονομικό πρόβλημα».

«Τα μεγέθη που συζητάμε πια για την ύφεση και την ανεργία είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό συνέπεια των επιλογών της κυβέρνησης, η οποία δεν στήριξε την πραγματική οικονομία, δεν είναι ζήτημα ανικανότητας», επισήμανε η Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά, δεν υπάρχει καταναλωτική δυνατότητα των εργαζομένων, παράγεται νέο κύμα ανεργίας και βυθιζόμαστε στην ύφεση».

Υπενθυμίζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της οικονομίας και της εργασίας με την αξιοποίηση και ενός μέρους του “μαξιλαριού” ασφαλείας των 37 δισ., σημείωσε ότι«αν αυτό είχε συμβεί, τώρα θα είχαμε μία διαφορετική εικόνα στην αγορά, με προστασία των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος των εργαζομένων, με στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να μην βάλουν λουκέτα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού