Παπαθανάσης για πανηγύρια: Εκτιμώ ότι θα παραταθεί έως τέλος Αυγούστου η απαγόρευση

Την εκτίμηση ότι η απαγόρευση των πανηγυριών θα παραταθεί πέραν του Ιουλίου εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι θα παραταθεί έως τέλος Αυγούστου η απαγόρευση στα πανηγύρια» δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Έκανε δε λόγο για αυστηροποίηση των ελέγχων, σημειώνοντας ότι τα υφιστάμενα μέτρα έχουν λειτουργήσει καλά.

«Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να βρούμε αυτούς που δεν τηρούν τα μέτρα», τόνισε.

Ο κ. Παπαθανάσης υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική η μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τονίζοντας ότι οι μηχανισμοί θα πραγματοποιούν ελέγχους.

Έδωσε εξάλλου έμφαση στο ότι οι εργαζόμενοι στην εστίαση θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ματαιώνονται τα πανηγύρια σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Αυστηροποίηση των ελέγχων

H εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην προστασία της υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Επίσης, τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης εμπλοκής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή των μέτρων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού