Δραγασάκης: Επιστρέφουμε στο αυταρχικό «μονοκομματικό» κράτος των δεκαετιών του ’50 και του ’60

O Γ. Δραγασάκης έκανε λόγο για πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ. Επιστρέφουμε στο αυταρχικό «μονοκομματικό» κράτος των δεκαετιών του '50 και του '60, πρόσθεσε

Σημεία ραδιοφωνικής συνέντευξης Γιάννη Δραγασάκη, , στον Αθήνα 9.84 και στον δημοσιογράφο Βασίλη Πάικο

Ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84, σχολίασε  τις διαπραγματεύσεις για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης που συνεχίζονται για σήμερα για τέταρτη ημέρα και τόνισε πως εάν επικρατήσουν οι ακραίες απόψεις κάποιων βόρειων χωρών, δυστυχώς μια νέα κρίση χρέους στην Ευρώπη σύντομα θα μοιάζει αναπόφευκτη.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η κάμψη της οικονομίας είχε αρχίσει πριν από τον κορονοϊό, σχολίασε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Σαφώς και το lockdown επιδείνωσε κατά πολύ τα ήδη αρνητικά δεδομένα, ενώ εάν η κυβέρνηση δεν λάβει τα δραστικά μέτρα που χρειάζονται, από το φθινόπωρο τα 2/3 της κοινωνίας θα βιώσουν πολύ δύσκολες συνθήκες, συμπλήρωσε ο Γ. Δραγασάκης.

Ακόμα, ο Γ. Δραγασάκης έκανε λόγο για πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ. Επιστρέφουμε στο αυταρχικό «μονοκομματικό» κράτος των δεκαετιών του ’50 και του ’60, πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση με τον αυταρχισμό και την καταστολή, συχνά, όπως βλέπουμε, «προληπτικά», αποκαλύπτει το φόβο της για τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα εντείνουν οι πολιτικές της. Όμως δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι δεν κάνει άλλο παρά να ρίχνει κι άλλο «λάδι στη φωτιά». «Η ΝΔ θα συνεχίσει το «θόρυβο» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η στρατηγική της, με τη συνδρομή συστημάτων εξουσίας, μηχανισμών και κατεστημένων ΜΜΕ, για τον «περιορισμό» του ΣΥΡΙΖΑ και την εδραίωση, με κάθε μέσο, ενός συστήματος του «1,5 κόμματος».

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Δραγασάκης είπε πως η ανάδειξη του σε κυβερνητική δύναμη το 2015 δεν ήταν ένα συγκυριακό γεγονός. «Αντίθετα, ήταν η πολιτική έκφραση μεγάλων κοινωνικών αναγκών. Οι ανάγκες αυτές σήμερα, με τη νέα κρίση, βαθαίνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι ο πολιτικός εκφραστής της μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφίας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την υλοποίηση των μεγάλων μετασχηματισμών που χρειάζεται ο τόπος».

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού