Κόλαφος για την Άγκυρα: Επίσημα εκτός προγράμματος F-35 – Κυρώσεις για την αγορά των S400, ενέκρινε η Βουλή των αντιπροσώπων

Η τροποποίηση της σύμβασης πληροί τις προϋποθέσεις για την αμυντική πολιτική και τους λογαριασμούς δαπανών του Κογκρέσου για το έτος 2020, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους

Το αμερικανικό πεντάγωνο ανακοίνωσε επισήμως ότι αγοράζει το υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35 που προορίζονταν για την Τουρκία στο πλαίσιο του σχετικού αμερικανοτουρκικού προγράμματος αποβάλλοντας έτσι την Τουρκία από το πρόγραμμα.

Η τροποποίηση της σύμβασης πληροί τις προϋποθέσεις για την αμυντική πολιτική και τους λογαριασμούς δαπανών του Κογκρέσου για το έτος 2020, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η Τουρκία αποπέμφθηκε από το πρόγραμμα τον Ιούλιο του 2019 αφότου αγόρασε το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Κυρώσεις για την αγορά των S400 ενέκρινε η Βουλή των αντιπροσώπων

Παράλληλα, την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την αγορά του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 ψήφισε χθες Τετάρτη η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η νέα τροπολογία ωστόσο, δίνει τη δυνατότητα στον Αμερικανό πρόεδρο να άρει τις κυρώσεις αν η Άγκυρα απαλλαγεί από τους ρωσικούς πυραύλους.

Με δικομματική τροπολογία των βουλευτών Κίνζινγκερ (ρεπουμπλικάνος) και Σπανμπεργκερ (δημοκρατική), που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα, επαναβεβαιώνεται ότι η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών πυραύλων S-400 συνιστά μία «σημαντική συναλλαγή» βάσει του νόμου κυρώσεων CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act) και ορίζει ότι μέσα σε ένα μήνα από την υπογραφή του νόμου, θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού