«Περιμένοντας…» του Βασίλη Βαφέα στον Κήπο του θεάτρου «Αλεξάνδρεια»

Πώς και πού μπορεί να συναντηθούν ο Samuel Beckettο Buster Keaton και ο Κώστας Βουτσάς;

Πώς και πού μπορεί να συναντηθούν ο Samuel Beckett, ο Buster Keaton και ο Κώστας Βουτσάς;

Η απάντηση θα δοθεί στο πολυθέαμα του Βασίλη Βαφέα Περιμένοντας…, που συνδυάζει το θέατρο του παραλόγου με τον σουρεαλισμό στον κινηματογράφο και θα παρουσιαστεί για δυο μόνο παραστάσεις στον ανοικτό χώρο του θεάτρου “Αλεξάνδρεια” και σήμερα, Σάββατο 25 Ιουλίου του 2020.

Πρόκειται για ένα θεατρικό δοκίμιο για τον κινηματογράφο. Περιλαμβάνει μια σκηνική σύνθεση αφιερωμένη στις άγνωστες πτυχές δύο μεγάλων κωμικών: του Buster Keaton από το διεθνές στερέωμα και του Κώστα Βουτσά από το Ελληνικό.  Μια γλυκόπικρη μίξη του κωμικού με το δραματικό, μια ποιητική ‘βουτιά’ στα βάθη των αναπάντητων ερωτημάτων των ανθρώπινων σχέσεων και της ύπαρξης.

Τα θεατρικά κείμενα των Βασίλη Βαφέα και Πάνου Βίτσικα διαλέγονται με το έργο του Samuel Beckett, ενώ στο πλαίσιο του κινηματογραφικού μέρους του πολυθεάματος προβάλλονται η μικρού μήκους ταινία «FILM» σε σενάριο Samuel Beckett και σκηνοθεσία Alan Schneider με πρωταγωνιστή τον Buster Keaton και η επίσης μικρού μήκους ταινία «ΜΑΠ 2012 –Στο Μώλο» σε σενάριο και σκηνοθεσία Βασίλη Βαφέα με τον Κώστα Βουτσά και τη Χριστίνα Κουτσουδάκη. Η ερμηνεία των δυο κωμικών στις αιρετικές αυτές ταινίες αναδεικνύει το μέγεθος του τραγικού στοιχείου που διαθέτουν οι κωμικοί ηθοποιοί.

Στην αρχή του πολυθεάματος παίζεται μια οκτάλεπτη ταινία που γύρισε ο Βασίλης Βαφέας στη διάρκεια του κορωνοϊού με φωτογραφία και μοντάζ του Μωχάμεντ Γκολιπούρ: «Τέλος του παιχνιδιού ή παιχνίδι τέλους;»

Κείμενα: Βασίλης Βαφέας, Πάνος Βίτσικας

Σκηνοθεσία: Βασίλης Βαφέας

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Πάνος Βίτσικας, Μπέσσυ Γιαννέλη, Αλίκη Κατσαβού και Χριστίνα Χαραλαμπάκη

Αφηγητές: Ρήγας Αξελός, Γιώργος Μυλωνάς

Στο πιάνο: Μπέσσυ Γιαννέλη

Φωτισμοί: Κωστής Γκίκας

Παραγωγή: «Σχεδία»-Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης

Με τη στήριξη των ΟΣΔ: ΑΘΗΝΑ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΕΡΜΕΙΑΣ

Διάρκεια: 70 λεπτά

Είσοδος: 10 ευρώ

Κήπος του θεάτρου «Αλεξάνδρεια»

Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, ΤΚ 11252 Αθήνα

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ (απαραιτήτως): τηλ: 212-1007079, 6944-89 84 82 & alexandreia.theatro@gmail.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού