Αιγαίο: Αποσύρονται σταδιακά τα τουρκικά πλοία – “Κατέβηκε” tweet της Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Oruc Reis

Η σταδιακή απόσυρση των τουρκικών πλοίων δείχνει ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται τάση προς αποκλιμάκωση της έντασης που υπάρχει και όπως έγινε γνωστό έχει αρχίσει η σταδιακή απόσυρση των τουρκικών πλοίων προς τους ναυστάθμους.

Ωστόσο, ο στόλος του Πολεμικού Ναυτικού παραμένει σε επιφυλακή, αφού είναι σε ισχύ ακόμα η παράνομη τουρκική Navtex και παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

Το tweet της πρεσβείας 

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

«Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της», ανέφερε η ανάρτηση της πρεσβείας στο Twitter.

«Η Ελλάδα προσποιείται ότι αυτή η ερευνητική περιοχή βρίσκεται εντός της ελληνικής ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της για το Καστελόριζο» τονιζόταν ακόμα η ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού