Ιταλία | 200 μετανάστες έφτασαν στην Λαμπεντούζα – Κόντε: Δεν θα δεχθούμε παράνομες εισόδους

Άλλοι διακόσιοι μετανάστες έφτασαν την περασμένη νύχτα στο νησί της Λαμπεντούζα, προερχόμενοι, στην μεγάλη τους πλειονότητα, από την Τυνησία. Πάνω από εκατό άνθρωποι αφίχθηκαν με μικρά σκάφη και κατάφεραν να κατέβουν στην ξηρά χωρίς την βοήθεια της ιταλικής ακτοφυλακής.

Στο μεταξύ, στο κέντρο προσωρινής παραμονής μεταναστών και προσφύγων του μικρού αυτού νησιού νότια της Σικελίας, στην φάση αυτή βρίσκονται πάνω από εννιακόσιοι άνθρωποι. Κανονικά, όμως, η χωρητικότητά του δεν ξεπερνά τους εκατό.

Στο λιμάνι του Πόρτο Εμπέντοκλε της Σικελίας, τέλος, αγκυροβόλησε σήμερα το πλοίο Azzurra, το οποίο ναυλώθηκε από το ιταλικό δημόσιο, για να μπορούν να μεταφέρονται σε αυτό και να μένουν απομονωμένοι, σε καραντίνα δυο εβδομάδων, οι μετανάστες που φθάνουν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας. Το Azzurra αντικαθιστά το πλοίο Moby Zazà, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί, επί εξήντα ημέρες, για τον ίδιο σκοπό.

Κόντε: Δεν θα δεχθούμε παράνομες εισόδους μεταναστών

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε σήμερα στο μεταναστευτικό και στην κρίση του κορωνοϊού.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε παράνομες εισόδους μεταναστών στην χώρα και ούτε να ακυρωθούν οι θυσίες που έκανε η χώρα κατά την κρίση του κορωνοϊού», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «οι επαναπατρισμοί παράτυπων μεταναστών πρέπει να εντατικοποιηθούν».

Με ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση των αφίξεων στο μικρό νησί της Λαμπεντούζα, κυρίως από την Τυνησία, ο Τζ.Κόντε υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να εισέρχεται, κανείς, στην Ιταλία με αυτό τον τρόπο» και ούτε μπορεί, η διεθνής κοινότητα, να εκτεθεί σε νέους κινδύνους που δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν».

«Υπάρχουν μετανάστες που προσπαθούν να αποφύγουν την υγειονομική παρακολούθηση. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, πρέπει να είμαστε σκληροί και άκαμπτοι», συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Τέλος, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να ζητά τον σεβασμό των βασικών μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κορονοϊού.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού