Καρυπίδης: «Υπεύθυνη η ΕΠΟ για το ban, είναι το λιγότερο επικίνδυνη» (vid)

Για ατυχία και… αφέλειες έκανε λόγο ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, σε συνέντευξη Τύπου, μέσα από την οποία επιχείρησε έναν απολογισμό της χρονιάς. Μαζί κι ο αθλητικός διευθυντής, ο Άγγελος Χαριστέας, είχε να μιλήσει για το αγωνιστικό μέρος.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης είπε αρχικά:

«Ήταν μια χρονιά με ατυχίες και… αφέλειες. Ωστόσο, το πρόσημο είναι θετικό για όσα καταφέραμε. Υπάρχει πίκρα από τον αποκλεισμό από τη Μόλντε στην Ευρώπη και την ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου. Παρόλα αυτά το στόχο μας τον πετύχαμε.

Ξεκίνησε άσχημα η χρονιά, αλλά βάλαμε στόχο να πάμε με καλή πορεία στο κύπελλο και να φτάσουμε στην Ευρώπη. Θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα και θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον τελικό.

Θα προσπαθήσουμε την επόμενη χρονιά για ακόμη καλύτερα. Φέτος ήταν μια χρονιά πολύ δύσκολη λόγω της πανδημίας. Πάθαμε ζημιά και πέσαμε έξω στους υπολογισμούς μας. Ο Άρης ήταν ο πιο άτυχος από όλες τις άλλες ομάδες. Η ζημιά, μαζί με το κόψιμο από τη NOVA, έφτασε κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και όλο αυτό μας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα. Αντεπεξήλθαμε με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και η χρονιά ολοκληρώθηκε ομαλά. Δεν μας έφτασε ο κορωνοϊός, ήρθε το μεγάλο πρόβλημα με το ban. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πληρώναμε 1,2 εκατ. για εγκλήματα που έχουν κάνει προηγούμενες διοικήσεις. Εσείς ξέρετε καλύτερα από μένα ποιοι φταίνε. Είναι να τρελαίνεσαι. Να έχει ένας παίκτης 60 χιλιάδες δεδουλευμένα και να υπογράψει λύση συμβολαίου στα 400 χιλιάρικα. Περάσαμε ένα πολύ δύσκολο μήνα. Ο μόνος που συνεργάστηκε ήταν ο Ούμπιντες. Όλοι οι άλλοι εκβίασαν».

Για να προσθέσει ότι: «Είχαμε τη βοήθεια της κυβέρνησης. Προσπάθησε να βοηθήσει, αλλά δεν ήταν δικό της θέμα. Πίεσε, αλλά δεν κατάφερε (κι αυτό είναι το λυπηρό, διότι πάμε με το γράμμα του νόμου και ξαφνικά χρωστάμε…) πολλά πράγματα. Τους ευχαριστούμε, γιατί προσπάθησαν και μέχρι σήμερα να βοηθήσουν το σύλλογο.

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη προς τον κ. Γεραπετρίτη για μια ένταση στις συζητήσεις μας. Κάποια στιγμή ξέφυγα και μίλησα πολύ άσχημα. Ζητώ συγγνώμη».

Επίσης, κατηγόρησε την ΕΠΟ λέγοντας: «Για το ban έχει μεγάλη ευθύνη η ΕΠΟ. Οι κύριοι της ΕΠΟ είναι επικίνδυνοι. Στις 8 Νοεμβρίου ήρθαν τα πρώτα ban και μας τα κοινοποίησε στις 28. Εμάς λοιπόν ποτέ δεν μας κοινοποιήθηκαν οι αποφάσεις και ο κ. Μπάρτζης μας καθησύχασε, αλλά το θέμα δεν έκλεισε. Δεν μας ενημέρωσαν για τη θέση της FIFA και πίσω από αυτό υπάρχει δόλος. Η ομάδα θα κινηθεί και θα ψάξει τους υπεύθυνους και θα κινηθούμε νομικά. Οι Γραμμένος, Δαβάκης και Μπάρτζης φταίνε για το σημείο που φτάσαμε με τα ban. Σε πονάει να πληρώσεις 1,2 εκατ. για μια περίοδο που δεν υπάρχουν έσοδα για όλες τις ομάδες. Λύσαμε το ban και προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα».

Και καταλήγοντας είπε: «Για την κριτική που δέχομαι. Δεν έχω καμία ευθύνη για τα ban. Δεν θα ήθελα να στρέφουν τον κόσμο εναντίον μου από στημένα δημοσιεύματα. Αφού τελειώσαμε με το ban, ξεκινούμε τον προγραμματισμό μας, με τον Άγγελο και τον προπονητή. Θα κάνουμε μια πολύ καλή ομάδα με μεγαλύτερο μπάτζετ από το περσινό. Κρατήσαμε τους ποδοσφαιριστές που θέλουμε και θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές που έμειναν και προσέφεραν. Κάποιοι εκβίασαν για να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους για να μείνουν στα πλέι-οφ. Δεν τον δεχθήκαμε τον εκβιασμό και σε αυτό συμφωνήσαμε με τον Άγγελο. Δεν θα πληρώσουμε το κρέας για… ψάρι. Κάποιοι παίκτες τη μια μέρα ένιωθαν οικογένεια και την επόμενη μέρα έκαναν προσφυγή. Τους προτείναμε να υπάρχει μια μείωση του 15% σε εποχές που είναι πολύ δύσκολες. Οι μόνοι που βάζουν λεφτά είναι ο Καρυπίδης κι ο κόσμος. Κανένας άλλος».

Για το γήπεδο και την ανακατασκευή του, διευκρινίστηκε: «Ζητήσαμε τη βοήθεια του κ. Τζιτζικώστα για το γήπεδο. Το γήπεδο θα γίνει σε τρεις φάσεις και επισκεφτήκαμε τη Γ.Γ. Αθλητισμού για τα έγγραφα αδειοδότησης του γηπέδου. Όταν θα είμαστε έτοιμοι θα το παρουσιάσουμε. Θα κάνουμε πρώτα τη θύρα 2 και θα γίνει διώροφη και σκεπαστή. Και στη συνέχεια θα πάμε στα πέταλα και τις 7 και 9. Θα κοστίσει περίπου 30 εκατομμύρια. Η περιφέρεια θα συμβάλλει και φυσικά εμείς. Δεν ήμουν Αρειανός, ούτε γεννήθηκα Αρειανός. Νιώθω Άρης και έχω δεθεί με τον κόσμο και θα προχωρήσω μαζί του, πολύ δυνατά. Δεν θα πω ποτέ ψέματα στον κόσμο κι ό,τι λέω θα το κάνω, όπως κάνω μέχρι σήμερα. Στεναχωριέμαι που μου κάνουν κριτική. Πρέπει να περάσουμε διακόσια χρόνια για να πείσουμε ότι ο Άρης είναι σε σίγουρα χέρια».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Άγγελος Χαριστέας, για να πει αναλυτικά:

«Έπρεπε να περάσουν επτά χρόνια για να με εμπιστευτεί ένας άνθρωπος. Σήμερα δεν θα καθόμασταν εδώ για να συζητάμε για το πλάνο της ομάδας, αν δεν είχε πληρώσει. Είμαι από μικρός στην ομάδα και σας διαβεβαιώνω ότι ο κ. Καρυπίδης είναι πιο Αρειανός από κάποιους άλλους.

Ο μήνας που πέρασε ήταν του… Καρυπίδη και έσωσε την ομάδα από πολλά προβλήματα που επηρεάζουν τον προγραμματισμό της ομάδας. Δυσκόλεψε τον σχεδιασμό του Ιανουαρίου και τον σχεδιασμό του καλοκαιριού.

Κάναμε έναν σχεδιασμό αρχικά, αλλά, λόγω του ban χάθηκαν ποδοσφαιριστές. Υπήρχε plan b και έπρεπε να είναι έτσι. Είναι πλάνο διετίας και διατηρούμε τον κορμό των ποδοσφαιριστών που είχαν επιτυχία την χρονιά που πέρασε.

Πρέπει να ρίξουμε το μέσο όρο ηλικίας. Θα δώσουμε ευκαιρίες σε πιτσιρικάδες. Δεν είναι έτοιμοι, αλλά αξίζουν ευκαιρίες. Θέλουμε την ελληνοποίηση της ομάδας και θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλή δουλειά και θα πρέπει να πείσουμε τους Έλληνες και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να έρθουν στον Άρη.
Το βασικότερο που θα πρέπει να κάνουμε είναι η οργάνωση και η οργάνωση του Άρη έχει μεγάλο δρόμο. Η ομάδα θα πρέπει να κτίσει πάνω στις επιτυχίες και θα πρέπει να αποκτήσει το δικό της στιλ κι όχι ανάλογα με τις διαθέσεις του προπονητή να αλλάζουμε μορφή.

Ξεκινήσαμε και κτίσαμε ένα τεχνικό τιμ και ακολουθεί πρωτόκολλα λειτουργίας, αγωνιστικής, επικοινωνιακής και αυτά θα καθορίζουν τις κινήσεις μας.
Ανανεώσαμε με ποδοσφαιριστές που αξίζανε την ανανέωση και αυτοί γουστάρουν να φοράνε τη φανέλα του Άρη. Όποιος κοιτά το οικονομικό, από μένα ακυρώνεται. Να γουστάρουν να παίζουν για την ομάδα, αυτό θέλουμε. Και δημιουργούμε υπεραξίες. Έχουμε προτάσεις για ποδοσφαιριστές μας που ήταν καμένοι και δεν ξέρουμε τελικά αν θα προχωρήσουμε σε πώληση.

Έγινε σωστή δουλειά και θα γίνει ακόμη καλύτερη. Κάνουμε σωστές κινήσεις κι όχι κινήσεις πανικού. Ο Άρης έχει το χρόνο και την ικανότητα για να φέρουμε ποδοσφαιριστές που ταιριάζουν στον Αρη. Έχω υποσχεθεί ότι λάθη που πληρώσαμε τις τελευταίες εβδομάδες δεν θα ξαναγίνουν.

Έχουμε προσύμφωνα με ποδοσφαιριστές και σύντομα θα έχουμε τις ανακοινώσεις. Όχι στις 13 του μήνα, αλλά αργότερα θα είμαστε έτοιμοι με τους 25 που θέλουμε να έχουμε στην ομάδα. Έχουμε καταλήξει σε ποδοσφαιριστές και δεν μας… ψάχνουν. Υπάρχει πλάνο και ξέρουμε τι θέλουμε».

Ο Καρυπίδης ρωτήθηκε για το θέμα των επόμενων ban από ποδοσφαιριστές που έχουν να λάβουν από τον Άρη και απάντησε: «Υπάρχουν κι άλλα ban, αλλά έχουμε πάει στο CAS, κάναμε όλη τη διαδικασία που έπρεπε να κάνουμε. Υπάρχουν περιπτώσεις που είχαν δεδουλευμένα 30-40 χιλιάδες ευρώ και ζητούν 900.000 ευρώ. Ο Σκόρδας ξέρει, ο Αθανασιάδης ξέρει. Έχω πάρει όλες τις περιπτώσεις που μπορεί να… σκάσουν, είναι κοντά στα 4-5 εκατ. ευρώ. Θα κάνουμε κι άλλη μια κουβέντα με την κυβέρνηση, γιατί τώρα έχουμε μια καλύτερη ελευθερία, για να βρούμε μια λύση με τη FIFA. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση».

Σε άλλες ερωτήσεις διευκρίνισε: «Δεν μπόρεσε να βοηθήσει κανείς. Προσπάθησε η κυβέρνηση, αλλά δεν μπόρεσαν, ήταν πάνω από τις δυνάμεις τους. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγινε με τον ΠΑΟΚ, που άλλαξαν το νόμο για να μη πέσει ο ΠΑΟΚ. Για μένα καλώς το έκαναν, γιατί εμείς με τον ΠΑΟΚ θέλουμε να παίζουμε, όχι με άλλες ομάδες. Κάποιοι άλλοι δεν βοήθησαν».

Για το θέμα Γκαρσία και της… συμμαχίας με τον Ολυμπιακό είπε ο Καρυπίδης: «Εγώ πέντε χρόνια δέχομαι κριτική που είναι άδικη. Γιατί να μην λέει κανείς για τη συμμαχία του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και πολλές φορές οι απόψεις τους ταυτίζονται και μιλούν για συμμαχία Άρη-Ολυμπιακού; Είναι κακό όταν ταυτίζονται οι θέσεις μας; Εγώ δεν το βρίσκω κακό. Πέρσι ψηφίσαμε Λυσάνδρου, ήμασταν απέναντι στον Ολυμπιακό. Εγώ διαφυλάττω τα συμφέροντα του Άρη. Αν μπορούσα να τους πάρω τον Ουάρντα, θα τον έπαιρνα. Με ενδιαφέρει να παίρνω παίκτες καλούς για τον Άρη κι ας είναι από την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό. Γίνεται προσπάθεια να πάρουμε τον Ματέο. Συζητήσαμε με τον Αστέρα, ήταν αρνητικοί, ο παίκτης θέλει να έρθει, δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί είμαστε σε διαπραγμάτευση».

Τέλος, για τις μεταγραφές ο Χαριστέας συμπλήρωσε: «Σήμερα αναμένεται να είναι εδώ ο Σάκιτς για τα ιατρικά. Υπάρχουν παίκτες που δεν θέλουμε να αναφέρουμε το όνομά τους. Ο Άρης είναι σοβαρό σωματείο και πρέπει να ανακοινώνουν τους παίκτες όπως τους αρμόζει. Επιτρέψτε μου να μην πω ονόματα, πριν μπουν και οι υπογραφές. Ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος. Το αδύνατο σημείο της ομάδας ήταν το μεγάλο ρόστερ και το χωρίς βάση ρόστερ. Ήμασταν πολύ δυνατοί επιθετικά με τρία άτομα σε κάθε θέση και δεν είχαμε παίκτες σε άλλες θέσεις. Το πλάνο είναι να έχουμε 24 παίκτες και έτσι δίνεις το κίνητρο σε όλους να διεκδικούν μια θέση. Θέλουμε μικρότερο, αλλά ορθολογικά στημένο ρόστερ».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού