Χρηστίδης για έκθεση Πισσαρίδη και αναδρομικά συνταξιούχων

Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, πριν από μια εβδομάδα υποσχέθηκαν σε 2.500.000 συνταξιούχους επιστροφή των αναδρομικών τους. Στο τέλος της ημέρας, όμως, βλέπουμε να παίρνουν αναδρομικά κάτω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι

H έκθεση Πισσαρίδη και τα αναδρομικά των συνταξιούχων βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής του Παύλου Χρηστίδη, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον «Αντέννα».

Επιφυλασσόμενος για περαιτέρω επεξεργασία της μελέτης που συνέταξε η Επιτροπή υπό το νομπελίστα οικονομολόγο, Χριστόφορο Πισσαρίδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, εστίασε αρχικώς στα ασφαλιστικά: «Η λογική της ιδιωτικοποίησης του δευτέρου πυλώνα της ασφάλισης -όπως προτείνεται στη μελέτη- καθώς και μια σειρά ακόμα μέτρων, για παράδειγμα η απουσία μηχανισμών στήριξης για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία μάλιστα έχει χτυπηθεί σφοδρά από την οικονομική κρίση, κρύβουν μια ιδεοληψία την οποία έχει δείξει η ΝΔ τους τελευταίους δώδεκα μήνες που κυβερνά τη χώρα. Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν τους προβληματισμούς μας και σε αυτό θα είμαστε απέναντι», προειδοποίησε ο Π. Χρηστίδης, εξηγώντας παράλληλα και το «γιατί»:

«Τα μέτρα αυτά δεν λαμβάνουν χώρα πουθενά στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση -και αυτό είναι κάτι που δεν εξυπηρετεί αυτούς που είναι τα μεγάλα θύματα των ανισοτήτων, που έχουν χτυπηθεί ανελέητα από την δεκαετή οικονομική κρίση και την παρελκόμενη κρίση της πανδημίας. Προφανώς, αυτό έρχεται να αποτελέσει ένα επιπλέον βήμα σε μια σειρά μεγάλων αδικιών που έχει προκαλέσει αυτή η κυβέρνηση στα χαμηλά και μικρομεσαία στρώματα και τους συνταξιούχους», εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, είπε πως είναι «δείγμα της ασυναρτησίας και ιδεοληψίας που ανέφερα. Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, πριν από μια εβδομάδα υποσχέθηκαν σε 2.500.000 συνταξιούχους επιστροφή των αναδρομικών τους. Στο τέλος της ημέρας, όμως, βλέπουμε να παίρνουν αναδρομικά κάτω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Άρα 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ και αυτό έχει τη σφραγίδα της ΝΔ».

Συμπερασματικά, «αυτό είναι μια λάθος επιλογή που θα την βρει μπροστά της η κυβέρνηση, αλλά και η πραγματική οικονομία, και θα σωρευτεί μαζί με τα υπόλοιπα προβλήματα που δυστυχώς έπονται, όπως η δύσκολη τουριστική σεζόν που διανύουμε, η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που καρκινοβατεί και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες για γενναία επιχορήγηση, και άλλα δύσκολα ζητήματα που οδηγούν 250.000 ανθρώπους στην ανεργία και στον οικονομικό μαρασμό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού