Κορωνοϊός: Πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας καταστημάτων έπειτα από ελέγχους στα νησιά

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι στα νησιά για τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι στα νησιά για τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Συνολικά έχουν γίνει τις τελευταίες 24 ώρες 121 έλεγχοι. Ειδικότερα, στη Σύρο έγιναν πέντε έλεγχοι και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο καταστήματα για 15 μέρες και πρόστιμο 3.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, έγιναν 19 έλεγχοι στην Ιο, 17 στη Σαντορίνη, οκτώ στη Μύκονο, 18 στη Νάξο και 12 στην Τήνο.

Στην Κέα, έπειτα από 14 ελέγχους επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, στην Πάρο, έπειτα από οκτώ ελέγχους πέντε πρόστιμα για τον ίδιο λόγο και αντιστοίχως στη Μήλο, ως αποτέλεσμα 20 ελέγχων τρία πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πολύ υψηλός για τα μέχρι τώρα δεδομένα της χώρας μας αριθμός των κρουσμάτων SARS-CoV-2 που καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα στη χώρα έφερε νέα μέτρα με αναστολή όλων των λιτανειών και πάσης φύσεως πανηγυριών ενόψει του Δεκαπενταύγουστου αλλά και παράτασης της απαγόρευσης των «όρθιων» σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης έως το τέλος Αυγούστου.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στις Αρχές το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη όπου από τις αρχές του μήνα έως και χθες έχουν καταγραφεί 204 κρούσματα. Μάλιστα χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσαντίνου Ζέρβα και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά κατά την οποία εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να επιβληθούν έκτακτα μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού