Κύπρος: Εκκενώνεται λόγω πυρκαγιάς το χωριό Πραστειό στη Λεμεσό

Στην εκκένωση του χωριού Προαστειό Αυδήμου στην επαρχία Λεμεσού στην Κύπρο προχωρούν οι κάτοικοι, με την βοήθεια των Αρχών, καθώς, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει, κινδυνεύει άμεσα η κατοικημένη περιοχή.

Σφοδροί άνεμοι πνέουν στο σημείο και τη γύρω περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέα Κεττή, έχει τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος, με τέσσερα πτητικά μέσα να επιχειρούν και να προγραμματίζεται άμεση ενίσχυσή τους.

«Επιπρόσθετα κινδυνεύουν μεμονωμένες κατοικίες και κτηνοτροφικά υποστατικά. Μετά από εκτίμηση κινδύνου, έγινε ενημέρωση Αστυνομίας και Πολιτικής Άμυνας για εφαρμογή του Σχεδίο Πολύβιος και εκκένωση του χωριού Προαστειό» αναφέρει ο κ. Κεττής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τέσσερις εστίες. Η αναζωπύρωσή της είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις, με οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύο οχήματα από το τμήμα Δασών κι ένα από τμήμα Θήρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού