Ερντογάν: Δεν θα συναινέσουμε σε καμία προσπάθεια να μας φυλακίσουν στις ακτές μας – Είμαστε ανοικτοί σε διάλογο

Η Άγκυρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συναινέσει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία η οποία θα έχει ως στόχο να αποκλείσει τη χώρα του στις ακτές της.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τις χώρες του Μεσογείου να συνεργαστούν για την εξεύρεση μιας «αποδεκτής φόρμουλας που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων», σε μια σύντομη δήλωση που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη να επιλύσει το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του διαλόγου σε δίκαιη βάση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Άγκυρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συναινέσει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία η οποία θα έχει ως στόχο να αποκλείσει τη χώρα του στις ακτές της.

«Δεν θα συναινέσουμε σε καμία προσπάθεια να μας φυλακίσουν στις ακτές μας. Λέμε, ας μαζευτούμε όλες οι χώρες τις Μεσογείου. Ας βρούμε μία φόρμουλα που να προστατεύει τα δικαιώματα όλων μας».

Καμία χώρα δεν θα υπέκυπτε σε «γελοίες και αβάσιμες» αξιώσεις δήλωσε -αναφερόμενος στην επιχειρηματολογία της Ελλάδας για την Ανατολική Μεσόγειο- ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στο Oruc Reis, ο Ερντογάν είπε ότι βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας και άρχισε τις έρευνές του, στην προκαθορισμένη περιοχή, σήμερα στις 8 το πρωί. «Θα συνεχίσουμε να πολεμούμε για την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας μας», είπε ο Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμα:

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού