Βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και κινείται εντός της κυπριακής ΑΟΖ το «Oruc Reis»

Το πλοίο βρίσκεται από τη Δευτέρα 60 ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ το συνοδεύουν 10 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και κινείται με βορειοανατολική πορεία, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το τουρκικό σκάφος πλέει με ταχύτητα 4 κόμβων, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία, ενώ παρακολουθείται στενά από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Ντονμέζ πήρε σήμερα το πρωί τη σκυτάλη στον «πόλεμο νεύρων» και δήλωσε μέσω twitter ότι η Άγκυρα προχωρά βήμα – βήμα στη Μεσόγειο.

«Το Oruc Reis σκανάρει τις θάλασσές μας. Έως τις 23 Αυγούστου, συνολικά 1.750 χιλιόμετρα ταινίας (σεισμικό καλώδιο) θα ποντιστούν στη Μεσόγειο για 2D σεισμική έρευνα», αναφέρει ο Ντονμέζ.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού