Ο Λίβανος μπροστά σε αδιέξοδο αποπληρωμής του χρέους του

Ο Λίβανος είχε ξεκινήσει συνομιλίες με το τον περασμένο Μάιο μετά από ένα περιστατικό αθέτησης αποπληρωμής χρεών σε ξένο νόμισμα. Ωστόσο, όλ' αυτά τέθηκαν σε αναστολή λόγω έλλειψης προόδου στις μεταρρυθμίσεις και διαφορετικών εκτιμήσεων ως προς το μέγεθος των οικονομικών ζημιών και σήμερα η καταστροφή φαίνεται αξεπέραστη μετά τη μεγάλη πρόσφατη έκρηξη

Ο Λίβανος αντέχει να καταβάλλει 298 εκατομμύρια δολάρια για βοήθεια έκτακτης ανάγκης μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, αλλά τα περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια που εκτιμάται ότι μπορεί να χρειαστεί για να ανοικοδομήσει την κατεστραμμένη οικονομία του δεν θα είναι διαθέσιμα χωρίς μεταρρύθμιση, μεταδίδει το Reuters.

Οι σημερινές προβλέψεις όπως χρέος/ΑΕΠ και η παράλληλη συναλλαγματική ισοτιμία που περιέχονται στο σχέδιο διάσωσης που συμφωνήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, πριν τη θανατηφόρα έκρηξη της περασμένης εβδομάδας, φαίνεται τώρα μη ρεαλιστικές. Έτσι, είναι πιθανό να ξεκινήσουν συνομιλίες με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του εξωτερικού δημόσιου χρέος της χώρας συνεχίζει το πρακτορείο.

Ο Λίβανος είχε ξεκινήσει συνομιλίες με το τον περασμένο Μάιο μετά από ένα περιστατικό αθέτησης αποπληρωμής χρεών σε ξένο νόμισμα. Ωστόσο, όλ’ αυτά τέθηκαν σε αναστολή λόγω έλλειψης προόδου στις μεταρρυθμίσεις και διαφορετικών εκτιμήσεων ως προς το μέγεθος των οικονομικών ζημιών και σήμερα η καταστροφή φαίνεται αξεπέραστη μετά τη μεγάλη πρόσφατη έκρηξη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού