Ο Τσαβούσογλου σε επιστολή του προς Μπορέλ εμπαίζει την ΕΕ: Ενθαρρύνετε την ελληνοκυπριακή πλευρά να εισέλθει σε διάλογο με την τουρκοκυπριακή

Ο Τσαβούσογλου σε επιστολή του προς Μπορέλ εμπαίζει την ΕΕ. Ενθαρρύνετε την ελληνοκυπριακή πλευρά να εισέλθει σε διάλογο με την τουρκοκυπριακή, αναφερει ο Τούρκος ΥΠΕΞ στην επιστολή του προς τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζεπ Μπορέλ.

Στην επιστολή του ο κ. Τσαβούσογλου μεταξύ άλλων προτείνει:

1. Με την ενθάρρυνση της ΕΕ η ελληνοκυπριακή πλευρά να εισέλθει σε διάλογο με την τουρκοκυπριακή, μία συνεργασία και ένας μηχανισμός συνεκμετάλλευσης φυσικών πόρων του νησιού (σ.σ. της Κύπρου) θα μπορούσε να καθιερωθεί

2. Αναφορικά με την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, η ΕΕ θα μπορούσε να επιλέξει την υιοθέτηση μιας αμερόληπτης και ουδέτερης στάσης σε συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά κεκτημένα και το διεθνές δίκαιο, και να ενθαρρύνει την Ελλάδα να συνομιλήσει με την Τουρκία, αντί να παίρνει θέση (σ.σ. η ΕΕ) για χάρη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης με αποτέλεσμα να γίνεται μέρος του προβλήματος.

3. Καθώς μόνο οι θέσεις και τα επιχειρήματα της μίας πλευράς ακούγονται στα Συμβούλια Εξωτερικών Υποθέσεων, η θέση της Τουρκίας πρέπει επίσης να ακουστεί.

Την επιστολή, που έχει ημερομηνία 5/8, έφερε στο φως στο Twitter o δημοσιογράφος Νίκος Χρυσολωράς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού