Ημερολόγιο Ασημάντων 330 : Kοπρονοϊός ενόψει – νέο είδος από το Βιετνάμ

«Ουδείς θα ‘ρθεί, ούτε ποτές του ήρθε, δεν είναι λόγος να μην περιμένουμε», Νικήτας Ράντος,  από το ποίημα «Συμβόλαιο με δαίμονες»  στιχ. 31, στο Τετράδια Δ (1936). Όταν ο Μπέκετ «αντέγραφε;» τον Nikola Calas στο Περιμένοντας τον Γκοντό (1948)

2.8.20 Κυριακή.

«Ουδείς θα ‘ρθεί, ούτε ποτές του ήρθε, δεν είναι λόγος να μην περιμένουμε», Νικήτας Ράντος,  από το ποίημα «Συμβόλαιο με δαίμονες»  στιχ. 31, στο Τετράδια Δ (1936). Όταν ο Μπέκετ «αντέγραφε;» τον Nikola Calas στο Περιμένοντας τον Γκοντό (1948)

• Κοπρονοϊός εν όψει: Από το κακό στο  χειρότερο : 110 κρούσματα χτες στην Ελλάδα.

Δράμα στην ελληνική Αυστραλία. 11 ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στο γηροκομείο Βασιλειάδα  της Αρχιεπισκοπής, στη Μελβούρνη. Σε «Κατάσταση Καταστροφής»  η Πολιτεία της Βικτώριας.  

Βιετνάμ. Βρέθηκε νέο είδος κορονοϊού χειρότερο από τον covid 19! Οι κορονοϊοί ήλθαν σαν τα μνημόνια για να μείνουν. Εμείς θα φύγουμε άρον άρον

• Μιλάω μόνος μου στον καθρέφτη και προσπαθώ να δω τι  υπάρχει πίσω από μένα και πίσω από τον καθρέφτη βγαίνει η φωνή της μάνας μου με  τα αρχαία γνωμικά και τα χριστιανικά και  βλέπω ότι τα επαναλαμβάνω όλα κατά λέξη στο βίο μου. Μιλάμε με τη γλώσσα των άλλων, γι αυτό μιλάμε και γαλλικά στη Αλγερία,  αγγλικά και εβραϊκά  στις Ηνωμένες Πολιτείες, παροικιακά ελληνικά και γερμανικά στην Αυστραλία!

Έχω το πικρό χαμόγελο του πατέρα μου ντάλε κουάλε και αντιγράφω το υπέροχα κακαριστό γέλιο της Ευρυδίκης. Επίσης χρησιμοποιώ  σκέρτσα και γκριμάτσες από  φιλενάδες  και φίλους και κάποιες αποχρώσεις του γκρι.

• Η Pizza Hut αποχωρεί από την Ελλάδα – Έκλεισε  σήμερα όλα της τα καταστήματα

• Ένας γελοίος μοναχός στην Κρήτη ο Ε. Παπ. χτυπιέται σαν χταπόδι μπροστά σε ένα βίντεο. Με τους τούρκους περνάγαμε καλύτερα, λέει οι φράγκοι φταίνε για όλα!

-Οι φράγκοι βρε πάπαρε που θα μας δώσουν τις φρεγάτες τους;  Φανατίλα, καραγκιοζιλίκι, υστερία,  πολιτικολογία καφενείου, γυναικωνίτη καλύτερα.

• Πρόωροι θάνατοι καλλιτεχνών. Η Βουγιουκλάκη απεβίωσε στα  62, η Καρέζη 60. Ο Λογοθετίδης 62,η Αλέκα Στρατηγού στα 63, η Γεωργούλη 62,   Κατερίνα Βασιλάκου 60, ο Τάκης Μηλιάδης 63, ο  Γιώργος Παππάς 55,  ο Βουρνάς 46 και πολλοί άλλοι δημοφιλείς  ηθοποιοί δεν μπόρεσαν να περάσουν το όριο των 65 και να συνταξιοδοτηθούν όπως εγώ, που  θα μπορούσα να είμαι και καλός ηθοποιός.

• Με τα ξαδέλφια μου τον Μιχάλη και τη Λιάνα, ένας ψυχίατρος και μία ψυχολόγος γαλλοθρεμμένη  στο παζάρι. Βρήκα την ώρα και το καιρό να τους πάω μες το λιοπύρι. Δεν βγάλαμε όλο  το πρόγραμμα. Καταλήξαμε  στο Παλμιέ ή Παλμέ στη Βικτώρια.   Στην πλατεία στρωματσάδα ένα τσούρμο γυναικόπαιδα. Η Λιάνα συγκινείται με το δράμα τους. Θα έπρεπε να είχαμε τη δύναμη να τους πάρουμε και να τους βάλουμε  να καθίσουν  στο Café  de PoêtesΦαντάσου σοκ που θα πάθαιναν οι μικροαστοί, λέει.  Χώρια που οι πρόσφυγες θα έγραφαν και καλύτερα ποιήματα, λέω.

 Πεθαίνοντας στους Αγίους Θεοδώρους. Βρέθηκε νεκρός 75χρονος που είχε πάει για μπάνιο στη θάλασσα της Λατρεμένης. Σας διαβεβαιώ δεν ήμουν εγώ.  Είναι obvious

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού