Λευκορωσία: Ένοπλοι στα γραφεία της Yandex

Την παρουσία ενόπλων στα γραφεία της Yandex στη Λευκορωσία επιβεβαίωσε η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας της Ρωσίας, την ώρα που οι ταραχές στην πρωτεύουσα της χώρας αυξάνουν.

Την παρουσία ενόπλων στα γραφεία της Yandex στη Λευκορωσία επιβεβαίωσε η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας της Ρωσίας, την ώρα που οι ταραχές στην πρωτεύουσα της χώρας αυξάνουν.

Οι αρχές της Λευκορωσίας ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη επιπλέον 700 διαδηλωτών την Τετάρτη, κατά την τέταρτη ημέρα μιας βίαιης καταστολής, με δύο νεκρούς μέχρι στιγμής, ενός κινήματος αμφισβήτησης της επανεκλογής του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο στις εκλογές της Κυριακής.

Με τις νέες συλλήψεις, τις οποίες ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Telegram το λευκορωσικό υπουργείο Εσωτερικών, ανέρχεται σε τουλάχιστον 6.700 ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων από την Κυριακή το βράδυ.

«Οι ταραχές στη χώρα έχασαν τον μαζικό τους χαρακτήρα», εκτιμά σήμερα η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου στην ανακοίνωσή της στον λογαριασμό της στο Telegram, «αλλά το επίπεδο της επιθετικότητας απέναντι στις δυνάμεις της τάξης παραμένει υψηλό».

Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι 103 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από την Κυριακή, 28 από τους οποίους νοσηλεύονται.

Το υπουργείο δεν διευκρινίζει ωστόσο αν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών, εναντίον των οποίων έχει γίνει μεγάλη χρήση σφαιρών καλυμμένων με καουτσούκ, γκλομπ και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζουν για σήμερα οι διαδηλωτές, για να καταγγείλουν τη νίκη, προϊόν νοθείας, σύμφωνα με τους ίδιους, του ισχυρού άνδρα της Λευκορωσίας, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 26 χρόνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού