Βουλγαρία: Πρόθυμος να παραιτηθεί δηλώνει ο Μπορίσοφ

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί εφόσον το κοινοβούλιο εγκρίνει το σχέδιό του για προκήρυξη εκλογών προκειμένου η νέα εθνοσυνέλευση που θα προκύψει να προχωρήσει στην αναθεώρηση του συντάγματος

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί εφόσον το κοινοβούλιο εγκρίνει το σχέδιό του για προκήρυξη εκλογών προκειμένου η νέα εθνοσυνέλευση που θα προκύψει να προχωρήσει στην αναθεώρηση του συντάγματος.

Ο Μπορίσοφ είπε ότι θέλει να βελτιωθούν τα άρθρα που αφορούν την υποχρέωση λογοδοσίας του δικαστικού σώματος αλλά και να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των βουλευτών. Σήμερα το κοινοβούλιο έχει 240 μέλη. Απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων προκειμένου να εγκριθεί η πρόταση διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται υπό πίεση λόγω των καθημερινών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τις αρχές Ιουλίου, είπε ότι τέτοιες αλλαγές θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της χώρας και την αναδιαμόρφωση του πολιτικού συστήματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού