Ο Τριντό ανακοίνωσε τον θάνατο δύο Καναδών από την έκρηξη στη Βηρυτό

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε χθες τον θάνατο δύο Καναδών στη διπλή έκρηξη που κατέστρεψε τη Λιβανική πρωτεύουσα Βηρυττό στις 4 Αυγούστου και άφησαν πίσω τους περισσότερους από 171 νεκρούς.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε χθες τον θάνατο δύο Καναδών στη διπλή έκρηξη που κατέστρεψε τη Λιβανική πρωτεύουσα Βηρυτό στις 4 Αυγούστου και άφησαν πίσω τους περισσότερους από 171 νεκρούς.

“Σήμερα, γίνομαι ένα με τους Καναδούς σε ολόκληρη τη χώρα για να θρηνήσω την απώλεια δύο Καναδών πολιτών στην τραγική έκρηξη στη Βηρυτό του Λιβάνου”, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης.

“Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι Καναδοί και οι οικογένειές τους που έχουν πληγεί από την έκρηξη διαθέτουν την απαραίτητη προξενική βοήθεια για να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”, τόνισε ο ίδιος.

Επιπλέον, οι Λιβανέζοι πολίτες που διαμένουν προσωρινά στον Καναδά έχουν “την επιλογή να παρατείνουν τη διαμονή τους εάν δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους λόγω της έκρηξης” πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, ο Τριντό ανακοίνωσε πως η βοήθεια του Καναδά στον πληθυσμό του Λιβάνου θα αυξηθεί από 5 σε 30 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (19 εκατομμύρια ευρώ), προκειμένου να «καλύψει τις άμεσες ανάγκες του πληθυσμού».

Η Οτάβα δεσμεύθηκε επίσης οι ιδιωτικές δωρεές στο καναδικό ταμείο για την συγκέντρωση βοήθειας στον Λίβανο να φθάσουν έως και 5 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού