Λευκορωσία | Τιχανόφσκαγια: Ο Λουκασένκο πρέπει να φύγει αργά ή γρήγορα

Η δήλωση αυτή γίνεται ενώ μεγάλες λευκορωσικές στρατιωτικές ασκήσεις έχουν προγραμματισθεί για την περιφέρεια του Γκρόντνο από τις 28 ως τις 31 Αυγούστου.

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο διέταξε το στρατό να «υπερασπιστεί την ακεραιότητα της χώρας»

Οι πολίτες της Λευκορωσίας δεν θα επιτρέψουν στον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο να τους μεταχειρίζεται όπως πριν και αργά ή γρήγορα ο Λουκασένκο θα πρέπει να φύγει, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Reuters η κύρια αντίπαλός του, η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια.

Η ίδια δήλωσε πως δέχεται πολλά τηλεφωνήματα από διεθνείς ηγέτες, μεταξύ άλλων και από τη Βρετανία και τη Γερμανία, και πως το μόνο που τους ζητάει είναι να υποστηρίξουν τον λευκορωσικό λαό και να σεβαστούν την κυριαρχία της χώρας.

Η Τιχανόφσκαγια δήλωσε πως αισθάνεται ασφαλής στη γειτονική Λιθουανία και πως έχει γύρω της σωματοφύλακες, αλλά αρνήθηκε να κάνει περισσότερα σχόλια σχετικά με την ασφάλειά της.

Ο Λουκασένκο διέταξε το στρατό να «υπερασπιστεί την ακεραιότητα της χώρας»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο έδωσε σήμερα εντολή στον υπουργό Άμυνας να λάβει «τα αυστηρότερα μέτρα» για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, η οποία συγκλονίζεται από ένα κίνημα διαμαρτυρίας μετά τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου.

Ο Λουκασένκο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 26 χρόνια, επιθεώρησε σήμερα τις στρατιωτικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στο Γκρόντνο, στη δυτική Λευκορωσία, κοντά στα πολωνικά σύνορα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μέσω του Telegram από τη λευκορωσική προεδρία.

Κατά την άφιξή του στο Γκρόντνο, ο Λουκασένκο κατήγγειλε το κίνημα διαμαρτυρίας που υποκινείται, σύμφωνα με τον ίδιο, «από το εξωτερικό».

«Διέταξα τον υπουργό Άμυνας (…) να υπερασπιστεί πρώτα απ’ όλα το δυτικό μαργαριτάρι της Λευκορωσίας, το κέντρο του οποίου βρίσκεται στο Γκρόντνο. Και να λάβει τα πιο αυστηρά μέτρα για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας», δήλωσε ο Λουκασένκο.

Η δήλωση αυτή γίνεται ενώ μεγάλες λευκορωσικές στρατιωτικές ασκήσεις έχουν προγραμματισθεί για την περιφέρεια του Γκρόντνο από τις 28 ως τις 31 Αυγούστου.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού