Πρόβλημα με Σαμαρά για τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

Αυτή την ώρα δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις σχετικά με τη σταση Σαμαρά τη Δευτέρα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού, παρά την προσπάθεια να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις, τόνιζαν ότι είναι πια καιρός ο κ. Σαμαράς να εγκαταλείψει τις αποστασιοποιήσεις που φθείρουν την παράταξη και να ξεκαθαρίσει ότι υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον πρωθυπουργό στη σημερινή δύσκολη συγκυρία

Έντονη ανησυχία επικρατεί αυτές τις ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συζήτηση τη Δευτέρα στη Βουλή των συμφωνιών της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο, που κατατέθηκαν στην εθνική αντιπροσωπεία για κύρωση.

Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, παρά τις αλλεπάλληλες διερευνητικές οχλήσεις συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον κ. Σαμαρά σχετικά με το θέμα αυτό, από το περιβάλλον Σαμαρά το μόνο που προκύπτει είναι ότι βρίσκεται σε διαβούλευση με τους συνεργάτες του προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του.

Ο εκνευρισμός στο πρωθυπουργικό επιτελείο εντάθηκε τις τελευταίες ώρες, όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, διότι σύμφωνα με διαρροές είναι πολύ πιθανή η αποστασιοποίηση Σαμαρά από τις θέσεις Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το antinews, σαμαρικής επιρροής site, σε δημοσίευμά του έχει χαρακτηρίσει τη συμφωνία με την Ιταλία «ντροπιαστική» και τη συμφωνία με την Αίγυπτο «εξευτελιστική». «Βέβαια Μητσοτάκης και Δένδιας παρέα με τους συνδαιτυμόνες τους προσπαθούν μάταια να βαφτίσουν την νέα εθνική προδοσία πατριωτισμό, πανηγυρίζοντας για την συντριβή του τουρκολιβυκού μνημονίου. Δεν ντρεπόσαστε λιγάκι να κοροϊδεύετε ευθέως τον λαό για να επισκιάσετε τη νοσηρή μειοδοσία που μεθοδεύετε;», έγραψε το site.

Αυτή την ώρα δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις σχετικά με τη στάση Σαμαρά τη Δευτέρα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού, παρά την προσπάθεια να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις, τόνιζαν ότι είναι πια καιρός ο κ. Σαμαράς να εγκαταλείψει τις αποστασιοποιήσεις που φθείρουν την παράταξη και να ξεκαθαρίσει ότι υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον πρωθυπουργό στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

 

Ειδικού συνεργάτη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού