Έρευνα της ΕΕ για την εξαγορά της Fitbit Inc. από τη Google

Οι αξιωματούχοι της Ένωσης έχουν ορίσει ως αρχική προθεσμία για να εγκρίνουν ή να ασκήσουν βέτο στη συμφωνία την 9η Δεκεμβρίου

Αντιμέτωπη με ενδελεχή έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξαγορά της Fitbit Inc. ύψους 2,1 δισ. δολαρίων βρίσκεται η Google, εν μέσω ανησυχιών για το πώς η πρόσβαση της τελευταίας στα δεδομένα υγείας δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που συγκεντρώνουν οι συσκευές παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης της Fitbit θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη θέση του τεχνολογικού κολοσσού στο τομέα των διαδικτυακών διαφημίσεων.

Οι αξιωματούχοι της Ένωσης έχουν ορίσει ως αρχική προθεσμία για να εγκρίνουν ή να ασκήσουν βέτο στη συμφωνία την 9η Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ περνούν όλο πιο συχνά από κόσκινο τις εξαγορές των τεχνολογικών κολοσσών της Silicon Valley, με στόχο να αποτρέψουν τις ήδη ισχυρές εταιρείες να κατακτήσουν καινοτόμες νέες αγορές όπου τα δεδομένα είναι συχνά το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο.

Οι υπέρμαχοι της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και των καταναλωτών έχουν ζητήσει από την ΕΕ να εξετάσει επίσης πώς το deal θα μπορούσε να επιτρέψει στη Google, θυγατρικής της Alphabet, να επεκταθεί και στον τομέα των υπηρεσιών υγείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού