Γαλλία: Χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο

Ο δείκτης για τον τομέα των υπηρεσιών παρέμεινε πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που υποδηλώνει ανάπτυξη, αλλά τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον ΡΜΙ μεταποίησης διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από αυτό το επίπεδο

Η γαλλική επιχειρηματική δραστηριότητα έχασε περισσότερο momentum από ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο, καθώς οι επιχειρήσεις ασχολήθηκαν με τις ανεκτέλεστες εργασίες τους που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η IHS Markit ανακοίνωσε ότι ο σύνθετος ΡΜΙ υποχώρησε στις 51,7 μονάδες από τις 57,3 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 57,2 μονάδες.

Ο δείκτης για τον τομέα των υπηρεσιών παρέμεινε πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που υποδηλώνει ανάπτυξη, αλλά τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον ΡΜΙ μεταποίησης διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από αυτό το επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 51,9 μονάδες από τις 57,3 μονάδες τον Ιούλιο, έναντι εκτιμήσεων για 56,3 μονάδες.

Ο μεταποιητικός ΡΜΙ υποχώρησε στις 49 μονάδες τον Αύγουστο, χαμηλότερα από τις 52,4 μονάδες τον Ιούλιο και έναντι των εκτιμήσεων για 53,7 μονάδες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού