ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο για τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας στα ταχυδρομεία ενόψει εκλογών

"Το Κογκρέσο θα πρέπει να δράσει για να εξασφαλίσει ότι η ταχυδρομική μας υπηρεσία μπορεί να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της για την Αμερική καθ'όλη τη διάρκεια της πανδημίας" του νέου κορωνοϊού, δήλωσε ηγετικό στέλεχος των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψήφισε σήμερα νομοσχέδιο που προβλέπει την χορήγηση βοήθειας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα αμερικανικά ταχυδρομεία και την παύση των αμφιλεγόμενων επιχειρησιακών μεταρρυθμίσεων σε αυτά, οι οποίες απειλούν, σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, την ψήφο δια αλληλογραφίας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Το κείμενο αυτό, το οποίοι ψηφίστηκε με 257 ψήφους υπέρ, κυρίως Δημοκρατικούς (και 150 κατά), δεν έχει πολλές ελπίδες να υιοθετηθεί από τη Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι. Πρόκειται, σύμφωνα με τον επικεφαλής τους στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ για “κομματικό πραξικόπημα”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδικάζει εδώ και εβδομάδες μια ευρεία προσφυγή στην ψήφο δια αλληλογραφίας, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος νοθείας στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ωστόσο οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι θέλει στην πραγματικότητα να εμποδίσει έναν τρόπο ψηφοφορίας, ο οποίος θα μπορούσε να είναι ευνοϊκός για τον Δημοκρατικό αντίπαλό του στις εκλογές Τζο Μπάιντεν.

Ο διευθυντής των αμερικανικών ταχυδρομείων Λουίς Ντετζόι, που πρόσκειται στον Ντόναλντ Τραμπ και είναι σημαντικός δωρητής της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, απέρριψε την Παρασκευή τις κατηγορίες για σαμποτάζ. Οι κατηγορίες αυτές είναι “σκανδαλώδεις”, δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας.

Ο Ντετζόι διεξάγει από την έναρξη της θητείας του την Άνοιξη μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν στόχο την ανάκαμψη της οικονομικής πορείας της δημόσιας αυτής υπηρεσίας που παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της αλληλογραφίας, σύμφωνα με δήλωση υπεύθυνου συνδικάτου στο AFP.

Η ψήφος δια αλληλογραφίας αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ευρέως για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι που συνδέονται με την επιδημία της COVID-19, η οποία πλήττει σκληρά τις ΗΠΑ.

Ο Ντετζόι ανακοίνωσε την Παρασκευή την αναστολή των μεταρρυθμίσεων στα αμερικανικά ταχυδρομεία, οι οποίες κατηγορούνται από τους Δημοκρατικούς ότι επιβραδύνουν σκοπίμως την διανομή και την συλλογή της αλληλογραφίας, αλλά αυτό δεν απέτρεψε την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι να ζητήσει από τους βουλευτές να συντομεύσουν τις αυγουστιάτικες διακοπές τους και να επιστρέψουν για να ψηφίσουν μια έκτακτη βοήθεια για τα αμερικανικά ταχυδρομεία.

“Το Κογκρέσο θα πρέπει να δράσει για να εξασφαλίσει ότι η ταχυδρομική μας υπηρεσία μπορεί να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της για την Αμερική καθ’όλη τη διάρκεια της πανδημίας” του νέου κορωνοϊού, δήλωσε ο ηγετικό στέλεχος των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων Στένι Χόγερ.

“Δεν είναι ένα κομματικό νομοσχέδιο”, σημείωσε για να υπογραμμίσει: “Είναι ένα νομοσχέδιο για την αμερικανική δημοκρατία”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού