Θα ξεπεράσουν το 2% του ΑΕΠ οι απώλειες από τον τουρισμό

H Ελλάδα συγκαταλέγεται στις δέκα οικονομίες παγκοσμίως που θα πληγούν περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην τουριστική της βιομηχανία

Αρνητικές οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τα έσοδα της ελληνικής οικονομίας, καθώς με έκθεσή του προειδοποίησε ότι οι απώλειες από τον τουρισμό στην χώρα μας θα ξεπεράσουν το 2% του ΑΕΠ που μεταφράζεται σε 13,8 δισ. ευρώ λιγότερα χρήματα στα ταμεία. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί για την εκτίναξη των ελλειμμάτων των ισοζυγίων τρεχουσών συναλλαγών διεθνώς.

Κατά το Ταμείο, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις δέκα οικονομίες παγκοσμίως που θα πληγούν περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην τουριστική της βιομηχανία. Συγκεκριμένα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει πως η Ελλάδα και οι Κόστα Ρίκα, Αίγυπτος, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σρι Λάνκα, Ταϊλάνδη και Τουρκία θα έχουν εφέτος απώλειες στα έσοδα τους από τον τουρισμό που θα υπερβούν το 2% του ΑΕΠ.

Επικαλούμενο μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, το ΔΝΤ μιλά στην έκθεσή του για τουριστικές εισπράξεις μειωμένες έως και κατά 73% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, με άμεσο αντίκτυπο στα τουριστικά εμπορικά ισοζύγια που κυμαίνονται από 2% έως 6% του ΑΕΠ.

Πέρυσι η Ελλάδα είχε έσοδα 19 δισ. ευρώ από τον τουρισμό και μια πτώση κατά 73% θα συνεπαγόταν λιγότερα έσοδα κατά 13,8 δισ. ευρώ εφέτος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού