Σκουρλέτης: Επαναφέρουν όσα μέτρα δεν υλοποιήθηκαν κατά την περίοδο του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου

Eπιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι να διαμορφώσει το προφίλ ενός ηγέτη που θέλει και μπορεί να εκφράσει ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων, από την Ακροδεξιά έως και τον χώρο του κέντρου

«Ιδιωτικοποίηση μέρους της κοινωνικής ασφάλισης, περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποιήσεις των Δικτύων της χώρας, φοροελαφρύνσεις για τα πολύ υψηλά εισοδήματα και επιβαρύνσεις για τους πολλούς. Ό,τι ακριβώς διατύπωναν κατά καιρούς οι διάφοροι κύκλοι της οικονομικής ελίτ», αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο iEidiseis.gr ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«…επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι να διαμορφώσει το προφίλ ενός ηγέτη που θέλει και μπορεί να εκφράσει ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων, από την Ακροδεξιά έως και τον χώρο του κέντρου. Κάτι τέτοιο επιχείρησε να το αποτυπώσει και με τη σύνθεση της κυβέρνησής του. Ωστόσο όταν υιοθετείς μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική μπορείς μόνο να κερδίζεις άτομα από το χώρο του κέντρου που έχουν όμως πάψει να είναι κεντρώοι, έχουν μετατοπισθεί. Νομίζω ότι στην εποχή μας δεν μπορούν να τελεσφορήσουν “κεντρώες” πολιτικές. Το διακύβευμα είναι εάν τελικώς θα υπερβούμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές μετά από δεκαετίες ηγεμονίας της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και πολιτικής σε όλα τα επίπεδα. Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, η απάντηση στην κλιματική κρίση και η μεγάλη διεύρυνση των  ανισοτήτων απαιτούν την διαμόρφωση μιας νέας αντινεοφιλελεύθερης στρατηγικής, με πρωταγωνιστικό έναν νέο ρόλο του δημόσιου τομέα που θα οδηγεί και σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Από την άλλη, η  συνύπαρξη, εντός της ΝΔ, ακροδεξιών στελεχών με κεντροδεξιά στελέχη συνιστά μια μεγάλη αντίφαση που, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε φυγόκεντρες καταστάσεις. Την ίδια στιγμή, στα θέματα δημοκρατίας και δικαιωμάτων το φιλελεύθερο, κεντρώο προφίλ του κ. Μητσοτάκη “πάει περίπατο”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη αντισυνταγματική ρύθμιση για τον περιορισμό του δικαιώματος του συνέρχεσθαι», ανέφερε επίσης ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού