Σχολεία: Σήμερα η συνέντευξη Τύπου Κεραμέως

Στις 16:00 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Στις 16:00 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Θέμα της συνέντευξης θα είναι οι όροι έναρξης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό – ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021.

Τότε θα ανακοινωθεί επισήμως η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων παρόλο που έως τώρα είναι γνωστό ότι το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, θα ξεκαθαριστεί το θέμα με τη χρήση μάσκας από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, κατά την ώρα των μαθημάτων αλλά και στα διαλείμματα.

Ερωτήματα για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε στο δελτίο του ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Ιατρικής, Θάνος Δημόπουλος. Ο κ. Δημόπουλος υποστήριξε ότι «έχουμε ένα αυξημένο ιικο φορτίο, ιδιαιτέρα στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι θετικό το γεγονός ότι τα νούμερα είναι μεν τριψήφια αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση σε αυτή τη φάση, αλλά παρόλα αυτά έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσον θα μπορέσουν τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου με ασφάλεια».

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ παρέπεμψε για τις όποιες αποφάσεις στις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και σημείωσε ότι «σίγουρα λαμβάνονται υπόψιν όλα τα δεδομένα ακόμα και αυτά που θα προκύψουν το Σαββατοκύριακο». «Θα ήθελε κανείς από την ολοκλήρωση της επιστροφής των εκδρομέων μέχρι το τέλος Αυγούστου να υπάρχουν μια ή δύο εβδομάδες που θα λειτουργήσουν ως buffer, δηλαδή να μην έχουμε μεγάλη κινητικότητα επομένως ασυμπτωματικά άτομα να πάψουν να μεταδίδουν» εξήγησε ο πρύτανης.

Σύψας: Πώς θα μπαίνουν οι μάσκες στα σχολεία

Την Παρασκευή ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV αναφέρθηκε εκτενώς στο πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία αλλά και στο θέμα της χρήσης της προστατευτικής μάσκας. «Τα παιδιά δεν είναι υπερμεταδότες του κορονοϊού», ήταν το μήνυμα που έστειλε, για να προσθέσει ότι ο δείκτης R δεν θα αυξηθεί από τα παιδιά αλλά από συμπεριφορές και χαλαρότητα των μεγάλων, όπως αυτές οι συμπεριφορές που επέδειξαν κάποιοι το καλοκαίρι. «Με πολύ αυστηρούς κανόνες θα ανοίξουν τα σχολεία», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Σύψας, εξηγώντας πότε τα παιδιά θα φορούν μάσκες στα διαλείμματα:

  • Τα παιδιά θα φορούν μάσκες στα διαλείμματα μόνο όταν συγχρωτιστούν, όταν δηλαδή πλησιάσουν άλλα παιδιά
  • Τα παιδιά στα σχολεία θα λειτουργούν σε ομάδες
  • Οι τάξεις δεν θα είναι μαζί με άλλες τάξεις
  • Τα διαλείμματα θα είναι ξεχωριστά
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού