Φίλης: Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού ήταν αναμενόμενο

Ο Ν. Φίλης υπενθύμισε ότι το υπουργείο παιδείας έφερε νόμο το καλοκαίρι με τον οποίο αύξησε τον αριθμό των μαθητών στα δημοτικά από 21 σε 25 και άλλαξε τους διευθυντές με σκοπό να εξυπηρετήσει κομματικές σκοπιμότητες. «Θέλουμε να ακουστεί η φωνή των εκπαιδευτικών που είναι σήμερα στο δρόμο», είπε

«Δεν βρισκόμαστε μπροστά σε αιφνιδιαστική κατάσταση αλλά αντίθετα σε μια αναμενόμενη. Ωστόσο το υπουργείο παιδείας δεν αξιοπoίησε το χρόνο κατά το καλοκαίρι». Αυτό υπογράμμισε ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης μιλώντας σήμερα στη Βουλή για το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων.

Ο Ν. Φίλης άσκησε κριτική για το γεγονός ότι στη συνεδρίαση των δυο επιτροπών δεν παρέστησαν ούτε εκπρόσωποι των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου υγείας ούτε των εκπαιδευτικών.

Υπενθύμισε ότι το υπουργείο παιδείας έφερε νόμο το καλοκαίρι με τον οποίο αύξησε τον αριθμό των μαθητών στα δημοτικά από 21 σε 25 και άλλαξε τους διευθυντές με σκοπό να εξυπηρετήσει κομματικές σκοπιμότητες. «Θέλουμε να ακουστεί η φωνή των εκπαιδευτικών που είναι σήμερα στο δρόμο» είπε ο Ν Φίλης.

«Η Κα υπουργός κρύβεται πίσω από τη μάσκα. Είναι απαραίτητη, μα δεν αρκεί. Με τμήματα 25 και 27 παιδιών πως θα δοθεί η μάχη με ασφάλεια» διερωτήθηκε. Καυτηρίασε δε ότι δεν αναφέρθηκαν σε κανένα σημείο οι αποστάσεις. Ζήτησε να εκπονηθούν τοπικά σχέδια και να βρεθούν χώροι ώστε τα τμήματα σε όλη τη χώρα να μην ξεπερνούν τα 15 παιδιά.

«Είπε η κα Υπουργός ότι χρειάζονται ημερησίως 10 εκ. για να λειτουργήσει το εκ περιτροπής σύστημα στην παιδεία. Η στατιστική των 17 μαθητών ανά τάξη είναι αλχημεία», τόνισε ο Ν. Φίλης.

«Το 60% των τμημάτων φοιτά σε αστικά κέντρα και σε τάξεις με αριθμό μεγαλύτερο από 17 παιδιά» συνέχισε ο ίδιος.

«Έχουμε ζητήσει να έρθει η συμφωνία της cisco με την ελληνική κυβέρνηση. Κάτι κρύβεται εκεί» είπε με νόημα ο Ν. Φίλης και τόνισε οτι δουλειά του κράτους δεν ε’ιναι να ευχαριστεί τους χορηγούς, αλλά να βρεί τα κονδύλια για την άσκηση ειδικών προγραμάτων. Τέλος, διερωτήθηκε αν θα καταργηθεί ο νόμος για τις κάμερες για τους εκπαιδευτικούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού