Κορωνοϊός | Σύνοδος ΥΠΕΞ: Ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν υποβλήθηκε σε τεστ προτού μεταβεί στο Βερολίνο

«Θα πάω στο Βερολίνο αμέσως (...) έχοντας κάνει προηγουμένως τεστ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν μπορώ να διαδώσω τον ιό. Είμαι αρνητικός, σας διαβεβαιώνω», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ για την Covid-19 προτού μεταβεί στο Βερολίνο, καθώς η Γερμανία ανακοίνωσε ότι κήρυξε το Παρίσι επικίνδυνη περιοχή σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία του ιού.

«Θα πάω στο Βερολίνο αμέσως (…) έχοντας κάνει προηγουμένως τεστ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν μπορώ να διαδώσω τον ιό. Είμαι αρνητικός, σας διαβεβαιώνω», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συναντώνται σήμερα και αύριο στη γερμανική πρωτεύουσα για μία άτυπη συνάντηση, καθώς το Βερολίνο ασκεί το δεύτερο εξάμηνο του 2020 την εναλλασσόμενη προεδρία της Ένωσης.

Η Γερμανία έθεσε τη Δευτέρα την περιοχή του Παρισιού όπως και εκείνην γύρω από τη Μασσαλία (νότια) στις επικίνδυνες ζώνες και απαιτεί από τους ταξιδιώτες επιστρέφοντας από αυτές να υποβάλλονται σε τεστ και να παραμείνουν σε καραντίνα εν αναμονή του αποτελέσματος.

Το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών προσέθεσε και αυτό από την πλευρά του χθες Τετάρτη το Παρίσι στον κατάλογό του των ευρωπαϊκών προορισμών που δεν επιτρέπονται πλέον, εκτός εάν κατά την επιστροφή οι ταξιδιώτες υποβάλλονται σε τεστ και σε μια περίοδο απομόνωσης.

Αντίθετα απ΄ό,τι είχε συμβεί με προηγούμενες ανακοινώσεις μονομερών μέτρων για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από τη Γαλλία, το Παρίσι δεν θα εφαρμόσει αντίστοιχα μέτρα για τη Γερμανία και το Βέλγιο.

«Χαρακτηρίσαμε και οι ίδιοι την περιοχή του Παρισιού και την νότια περιοχή γύρω από τη Μασσαλία επικίνδυνες περιοχές επειδή εκεί υπάρχει επιτάχυνση της κυκλοφορίας του ιού», είπε ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

«Αν υπήρχε η ίδια κατάσταση στη Γερμανία, το Βέλγιο ή αλλού, θα λαμβάναμε τα ίδια μέτρα. Προς το παρόν αυτό δεν ισχύει», είπε.

Ένα άλλο μέλος της γαλλικής κυβέρνησης, η αναπληρώτρια υπουργός Βιομηχανίας Ανιές Πανιέρ-Ρουνασέρ, δήλωσε σήμερα πως τέθηκε σε καραντίνα 14 ημερών αφού βρέθηκε στο ίδιο περιβάλλον με ένα άτομο θετικό στην Covid-19.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού