Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Για σήμερα, Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η νέα πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ

Για σήμερα, Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η νέα πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ για τους εργαζόμενους που έχουν μπει σε αναστολή αλλά και της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας για μισθωτούς που έχουν ενταχθεί στο «Συν – Εργασία».

Η πληρωμή είναι για δύο κατηγορίες. Πρώτον, για όσους έχουν μπει σε αναστολή εργασίας και δεύτερον για τους μισθωτούς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Συν – Εργασία” (πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας για μισθωτούς).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, την ερχόμενη Παρασκευή 28/8 προγραμματίζεται το σύνολο των πληρωμών γιατις δύο παραπάνω κατηγορίες. Και πιο συγκεκριμένα για του παρακάτω εργαζόμενους – δικαιούχους:

1.   Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις μηνός Ιουλίου.

2.   Αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις Τουρισμού-Μεταφορών-Πολιτισμού-Αθλητισμού μηνός Ιουλίου.

3.   Οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας για τους εργαζομένους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Συνεργασία” για τον Ιούλιο.

Το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, έχει διαθέσει μέχρι τώρα 1,149 δισ. ευρώ για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που αντιστοιχούν σε 1.897.340 εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και συνολικά 420,3 εκατ. ευρώ προς τον e-EΦΚΑ για την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Συνολικά έχουν διατεθεί πάνω από 1,5 δις ευρώ για 1,9 εκατομμύρια εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού