Αυστηρή προειδοποίηση ΙΣΑ προς τα μέλη του που παραπληροφορούν το κοινό για την covid-19

Tονίστηκε για άλλη μια φορά ότι ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι σε μέλη του που παραπληροφορούν το κοινό και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, διασπείροντας απόψεις για την επιδημία που δεν συνάδουν με τα επιστημονικά δεδομένα

Τα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα για τη διασπορά του κορονοϊού αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κατά την χθεσινή του συνεδρίαση. Τονίστηκε η ανάγκη διενέργειας όσο το δυνατόν περισσότερων διαγνωστικών τεστ σε κάποιες κατηγορίες του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα σε όσους έχουν επιστρέψει από προορισμούς με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και εργάζονται σε επαγγελματικούς χώρους που μπορούν να συντελέσουν στη διασπορά του ιού.

Έγινε, επίσης, αναφορά στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, που συνέβαλε σημαντικά στην αναχαίτιση της επιδημίας και επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί με την ίδια δυναμική. Επίσης συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων και παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης του ΙΣΑ, για την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της διασπορά του ιού.

Παράλληλα τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι σε μέλη του που παραπληροφορούν το κοινό και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, διασπείροντας απόψεις για την επιδημία που δεν συνάδουν με τα επιστημονικά δεδομένα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού