Συγκρότηση αντιμεταναστευτικής ομάδας στην ΕΕ, πρότεινε ο Κουρτς στον Μητσοτάκη

Ο κ. Νέχαμερ μετάφερε στον κ. Μητσοτάκη πρόταση του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, να συμμετάσχει η Ελλάδα στη συγκρότηση άτυπης ομάδας χωρών-μελών της ΕΕ που θα ακολουθήσουν από ‘δω και πέρα σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική

Στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, Καρλ Νέχαμερ, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε μπροστά σε μια απρόσμενη πρόταση, όπως μας μεταφέρουν έγκυρες πηγές του μεγάρου Μαξίμου. Συγκεκριμένα, ο κ. Νέχαμερ μετάφερε στον κ. Μητσοτάκη πρόταση του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, να συμμετάσχει η Ελλάδα στη συγκρότηση άτυπης ομάδας χωρών-μελών της ΕΕ που θα ακολουθήσουν από ‘δω και πέρα σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική.

Η πρόταση αυτή, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγινε ανεπίσημα αλλά συνοδεύτηκε από τη διαβεβαίωση του κ. Κουρτς ότι ήδη έχουν γίνει προχωρημένες επαφές με άλλες χώρες-μέλη, οι οποίες μαζί με τις χώρες του Βίζεγκραντ και την Αυστρία είναι έτοιμες να συνεργαστούν για το μπλοκάρισμα κάθε φιλομεταναστευτικής απόφασης που προτίθεται να πάρει στη συνέχεια η ΕΕ, με πρωτοβουλία κυρίως της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Οι χώρες-μέλη της ΕΕ που ήδη έχουν αντιδράσει θετικά στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Αυστριακός καγκελάριος, δεν έγιναν γνωστές, αλλά πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για σημαντικό αριθμό χωρών-μελών, οι οποίες εφόσον συνεργαστούν στην αντιμεταναστευτική πολιτική των ερμητικά κλειστών συνόρων της ΕΕ που προωθεί ο κ. Κουρτς και η ομάδα του Βίζεγκραντ, τότε οι Βρυξέλλες είναι αδύνατο να παραβλέψουν τις απόψεις τους.

Η πρωτοβουλία Κουρτς, ανέφεραν επίσης οι ίδιες πηγές, είναι μία ακόμη ένδειξη ότι η Αυστρία και προσωπικά ο κ. Κουρτς, προτίθεται να προωθήσει επίμονα τη φιλοδοξία του να γίνει ηγέτης των ακραία συντηρητικών χωρών-μελών, ανάμεσα στις οποίες ο Αυστριακός καγκελάριος εντάσσει και την Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες μεταφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης από μεριάς του επιφυλάχτηκε για την απάντησή του και αρκέστηκε να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την συστηματική υποστήριξη της Αυστρίας προς την Ελλάδα στο μεταναστευτικό.

 

 

Ειδικού συνεργάτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού