Παπαδημούλης: Κυρώσεις ακούμε και κυρώσεις δεν βλέπουμε

Το ζητούμενο είναι στη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου να εξασφαλίσει η κυβέρνηση της ΝΔ -με την αυτονόητη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε αυτή την διπλωματική εκστρατεία- την υλοποίηση κυρώσεων. Προς το παρόν κυρώσεις ακούμε και κυρώσεις δεν βλέπουμε

Συνέντευξη στo Mega έδωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά και τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα από την Τουρκική ηγεσία.

“Το μόνο που μπορεί να βάλει φρένο στους κλιμακούμενους τσαμπουκάδες του Ερντογάν και στην επιθετική ρητορική των υπουργών του είναι η εφαρμογή οικονομικών κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό πονάει τον Ερντογάν, διότι η τουρκική οικονομία έχει προβλήματα και η λίρα υποτιμάται διαρκώς.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Γερμανίδα καγκελάριος θα κριθούν από ένα και μόνο πράγμα στη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου: Από το εάν θα υπάρξουν κυρώσεις”, τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

“Το ζητούμενο είναι στη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου να εξασφαλίσει η κυβέρνηση της ΝΔ -με την αυτονόητη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε αυτή την διπλωματική εκστρατεία- την υλοποίηση κυρώσεων. Προς το παρόν κυρώσεις ακούμε και κυρώσεις δεν βλέπουμε.

Το κλειδί είναι μια πιο ενεργή εξωτερική πολιτική στον ευρωτουρκικό διάλογο: Όχι βλέποντας και κάνοντας. Περιμένω άμεσα την ελληνική πρόταση -από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Δένδια- για τη λίστα των κυρώσεων, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού