Απειλές Άγκυρας κατά Μακρόν: «Η ιμπεριαλιστική περίοδος με γραμμές σε χάρτες έχει τελειώσει»

«Εκείνοι που πιστεύουν ότι έχουν χαράξει μια κόκκινη γραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο, θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστική στάση της χώρας μας» διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι.

Η Τουρκία είναι ισχυρή και θα αποτρέψει όποιον προσπαθεί να σφετεριστεί τα δικαιώματά της, απαντά στη Γαλλία, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, κληθείς να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο Μακρόν είχε δηλώσει ότι η Γαλλία έχει υιοθετήσει μία σκληρή στάση με «κόκκινες γραμμές» κατά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, διότι η Άγκυρα «σέβεται μόνο τα λόγια που συνοδεύονται από πράξεις».

«Σε ό,τι αφορά την κυριαρχία στη Μεσόγειο, οφείλω να είμαι συνεπής σε έργα και λόγια. Μπορώ να σας πω πως οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται και σέβονται μόνον κάτι τέτοιο. Εάν λες λόγια που δεν συνοδεύονται από πράξεις… Αυτό που η Γαλλία έπραξε φέτος το καλοκαίρι ήταν σημαντικό: είναι μια πολιτική “κόκκινων γραμμών”. Την εφάρμοσα στη Συρία» είχε δηλώσει ο Μακρόν.

Άγκυρα σε Μακρόν: Εάν υπάρχει κόκκινη γραμμή, ανήκει στην Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους

«Εκείνοι που πιστεύουν ότι έχουν χαράξει μια κόκκινη γραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο, θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστική στάση της χώρας μας» διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι.

Πρόσθεσε ότι «εάν υπάρχει μια κόκκινη γραμμή στην περιοχή, ανήκει στην Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους βάσει του διεθνούς δικαίου».

«Είναι ώρα εκείνοι που βλέπουν τους εαυτούς τους σαν γίγαντες, να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Η περίοδος καθορισμού της ιμπεριαλιστικής τους αντίληψης χαράζοντας γραμμές σε χάρτες έχει τελειώσει» υπογράμμισε.

Διαμήνυσε δε ότι «η Τουρκία είναι αρκετά ισχυρή για να αποτρέψει όποιον προσπαθεί να σφετεριστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, αναπτύσσοντας μια “αρμάδα”».

Ο Ακσόι καταλήγει σημειώνοντας ότι οι συγκρούσεις στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να επιλύονται «στη βάση της δικαιοσύνης κι όχι μέσω των προκλήσεων».

 

Πηγή: sputnik.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού