ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εργασίας, σήμερα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 9:30 π.μ..

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας άμεση ρύθμιση των βαρέων και ανθυγιεινών.

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εργασίας, σήμερα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 9:30 π.μ..

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Συνάδελφοι,

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε τη συγκρότηση Επιτροπής «Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων» από τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, από την οποία απουσιάζει η εκπροσώπηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ήδη η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εργασίας, για το θέμα.

Πληροφορηθήκαμε, δε, ότι την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, θα γίνει, στο Υπουργείο Εργασίας, ακρόαση φορέων για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να πραγματοποιήσει Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας (για τις Ομοσπονδίες που τις αφορούν τα ΒΑΕ)

την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 9:30πμ,

στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση.

Διεκδικούμε:

  1. Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, ΤΩΡΑ, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.
  2. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
  3. Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.
  4. Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.
  5. Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.
  6. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο Τομέα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΣΕΥΓ στο υπουργείο Εργασίας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά συμμετέχει αύριο Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ) στις 9.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας. Για τη συγκέντρωση έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πρόσφατη θετική για εργαζόμενους του υπουργείου εξέλιξη, την απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία κρίνει ότι «παρανόμως, αποκλείσθηκαν οι ενάγοντες από την καταβολή του ένδικου επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» και ότι πρέπει να τους χορηγηθεί.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «η επέκταση και αναγνώριση του ανθυγιεινού στο ΥΠΑΑΤ δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους συναδέλφους καθώς, με ευθύνη τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, πέρα από τους λιγοστούς συναδέλφους χημικούς, υπάρχουν κλάδοι και εργαζόμενοι που αποδεδειγμένα εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους δουλειάς χωρίς να λαμβάνουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού