Στην τελική ευθεία το φόρουμ που θα αντικαταστήσει τη ΔΕΘ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προετοιμασία του πολιτικού-οικονομικού φόρουμ «Thessaloniki Helexpo Forum», που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 11-20 Σεπτεμβρίου, στη θέση της 85ης ΔΕΘ που ματαιώθηκε.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προετοιμασία του πολιτικού-οικονομικού φόρουμ «Thessaloniki Helexpo Forum», που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 11-20 Σεπτεμβρίου, στη θέση της 85ης ΔΕΘ που ματαιώθηκε.

Η διοίκηση και τα στελέχη της ΔΕΘ-Helexpo AE εργάζονται πυρετωδώς, ώστε το τελικό πρόγραμμα του φόρουμ, το οποίο θα περιλαμβάνει περίπου 25 πάνελ, με τη συμμετοχή συνολικά 150-170 ομιλητών, να οριστικοποιηθεί άμεσα και να ανακοινωθεί επισήμως την προσεχή Παρασκευή, όπως γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας.

Στη διάρκεια του φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν μόνο Έλληνες ομιλητές -μεταξύ των οποίων υπουργοί με καίρια χαρτοφυλάκια, στελέχη πολιτικών κομμάτων και επιχειρηματίες- θα διοργανωθούν πάνελ σε συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (με θέμα την ψηφιακή δικαιοσύνη), το Ελληνογερμανικό και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Για τις ανάγκες της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικούς χώρους του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης», οι αίθουσες θα διαμορφωθούν ώστε να τηρούνται πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα (αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων και των ομιλητών, διαρκείς απολυμάνσεις κτλ), ενώ το κάθε πάνελ θα μπορεί να παρακολουθήσει μέγιστος αριθμός 50 ατόμων, αυστηρά με προσκλήσεις. Οποιος άλλος ενδιαφέρεται, θα μπορεί να παρακολουθήσει τις εργασίες του φόρουμ μέσω live streaming.

«Ο στόχος της διοργάνωσης του Φόρουμ είναι διττός. Αφενός, στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να βρίσκεται και φέτος στην καρδιά του οικονομικού και πολιτικού γίγνεσθαι στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, όπως κάθε Σεπτέμβριο. Αφετέρου, με τη διοργάνωση του φόρουμ, στόχος είναι να αναδειχτούν και να συζητηθούν τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομία και την ανάπτυξη μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού», εξήγησε ο κ. Τζήκας, ενώ γνωστοποίησε ότι στη διάρκεια του Φόρουμ πρόκειται να ανακοινωθεί και η ακύρωση της έκθεσης τεχνολογίας BEYOND 4.0, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, σε συνεργασία με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Μάλιστα, θα παρουσιαστεί η BEYOND 4.0 του 2021.

Οπως δε, κάθε Σεπτέμβριο, με την ευκαιρία του Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες και οι συνεντεύξεις Τύπου των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων γύρω από τα μείζονα πολιτικά και οικονομικά θέματα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού